Schakel gratis de gemeentelijke BENovatiecoach in! Volzet

29 juli 2019 update: ons inschrijvingspakket is opgebruikt. U kunt niet meer inschrijven. Mochten er opnieuw inschrijvingen mogelijk zijn dan laten we dat met een bericht op de website weten. Blijf ons volgen.

Project

De gemeente kan u gratis laten begeleiden om al uw renovatieplannen te realiseren. De renovatiecoach van de gemeente beantwoordt graag al uw vragen in verband met de renovatie en begeleidt u bij het hele proces. Bovendien zorgt die ervoor dat u alle premies krijgt waar u recht op hebt.

Wat mag u concreet verwachten?

  • Grondige energetische doorlichting van uw woning door een adviseur van het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen (zie kader voor meer info i.v.m. deze eerste stap).
  • Opmaak BENovatieplan: een overzicht en prioriteitsvolgorde van de mogelijke renovaties met een netto-raming van de investeringskosten en de energiebesparing.
  • Bespreking van de Vlaamse energielening waarmee u het te investeren bedrag (grotendeels) renteloos of met een lage rente kunt ontlenen.
  • Begeleiding bij de aanvraag van offertes en het controleren en beoordelen ervan zodat u een aannemer kiest die werkt met correcte materialen, uitvoering en prijs.
  • Opvolging van de werken zodat het renovatieproject efficiënt en kwaliteitsvol wordt gerealiseerd.
  • Premiebegeleiding om de verschillende premies aan te vragen bij de verschillende instanties.

Hoe gaan we te werk?

Het BENovatietraject:

een deskundig bouwadvies door Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen.
Bij het begin van het traject komt een expert ter plaatse in uw woning of geeft advies op basis van de bouwplannen over oriëntatie, isolatie, ventilatie, energiezuinige verwarmingssystemen, waterbesparing, gebruik van hemelwater en duurzaam materiaalgebruik.

Dat is een onafhankelijk advies, op maat van uw huidige of toekomstige woning, helder en duidelijk verwoord met tips om nog meer energie en water te besparen in uw woning. Met die informatie kunt u zelf of samen met de BENovatiecoach aan de slag om uw project verder vorm te geven.

Kostprijs

De begeleiding is gratis.