Schadevergoeding bij een natuurramp

Als u slachtoffer bent van een natuurramp, kunt u een tegemoetkoming aanvragen vanaf de dag dat het besluit van de Vlaamse Regering, dat de ramp officieel erkent en de geografische omvang ervan omschrijft, in het Belgisch Staatsblad is gepubliceerd.

Voor wie

De regeling geldt voor particulieren en bedrijven. Voor landbouwers geldt een andere regeling.

Voorwaarden

Het Vlaams Rampenfonds vergoedt slechts bepaalde schadegevallen. We raden u aan om eerst de gebruikersgids en de website van het Vlaams Rampenfonds te raadplegen.

Hoe gaan we te werk?

Stap 1: onderzoek van noodweer, bezorg ons gegevens

  • Met het oog op een eventuele erkenning als natuurramp van de hevige stormwinden van 10 maart 2019 roept de gemeente op ten laatste op 2 mei 2019 een schaderaming en foto's te bezorgen (Spoorwegstraat 6, 3020 Herent, rampenschade@herent.be).

Stap 2: noodweer erkend als ramp, vraag schadevergoeding aan

  • Als het noodweer erkend is als ramp, ontvangt iedereen die schade gemeld heeft een brief met informatie en uitleg hoe en op welke website de schadevergoeding moet worden aangevraagd.
  • Als u daarbij moeilijkheden ondervindt dan kunt u met ons een afspraak maken voor hulp bij de aanvraag van een schadevergoeding. Op 6 april stellen we het afsprakensysteem online open en kunt u een afspraak maken via de knop boven onze contactgegevens. Vanaf 25 april 2019 bent u welkom na afspraak.
    Breng volgende zaken mee naar die afspraak.

Wat meebrengen?

  • Verzekeringsdocumenten;
  • foto's van de schade;
  • schaderaming.
Sluiten

De Kouter op afspraak en met een mondmasker

U bent welkom in De Kouter, maar enkel op afspraak. U kunt ook telefonisch een afspraak maken (016 85 30 20). Als u naar De Kouter komt moet u een mondmasker dragen en komt u het liefste alleen tenzij u begeleiding nodig hebt. Respecteer de andere voorzorgsmaatregelen.

Burgerzaken is enkel beschikbaar voor dringende zaken en enkel na telefonisch contact (016 85 30 20). Voor al uw andere vragen, verwijzen we u door naar ons thuisloket. Of u kunt de dienst burgerzaken bereiken per e-mail op burgerzaken@herent.be

Beperk uw en onze contacten, stel uw bezoek aan De Kouter uit als dat kan en gebruik het thuisloket. Daar kunt u heel wat dienstverlening van thuis uit aanvragen. Voor de dagelijkse werking helpt de gemeente u graag telefonisch verder. Meer info over het coronavirus vindt u hier.