Samenaankoop van compostvaten en -bakken

Via de gemeente kunt u compostbakken en -vaten bestellen tegen een voordelige prijs. Vul het aanvraagformulier in en kom (na afspraak) uw composttoebehoren afhalen in de loods.

Door ons afval te scheiden bewijzen we een goede dienst aan onszelf, onze medemens, de natuur en de gemeente. Van de plantaardige resten kunnen we bovendien een erg nuttig product maken: compost. Door het thuis te verwerken tot compost halveert u de inhoud van de restcontainer en maakt u een bodemverbeteraar voor uw eigen tuin. Opgelet: voorkom ongedierte door géén gekookte etensresten (bereide groenten, vlees- en visresten, gekookte aardappelen, rijst en spaghetti) in het compostvat of de compostbak te gooien.

Om haar inwoners een handje te helpen, neemt de gemeente deel aan de samenaankoop van Ecowerf voor compostbakken, -vaten en verdere toebehoren. Zo kunnen die producten goedkoper ter beschikking worden gesteld. Ze kunnen vanaf nu ook erg gemakkelijk worden aangevraagd via het digitale aanvraagformulier op www.herent.be/compostvat-aankopen Hier kunt u ook nog andere informatie vinden over composteren. Net zoals verderop in deze editie van de infokrant.

De verkoopprijzen worden als volgt vastgesteld:

  • voor een compostvat: 30 euro / vat;
  • voor een beluchtingsstok: 5 euro/ stok;
  • voor een gerecycleerde compostbak: 66 euro/ bak
  • voor een aanbouwelement: 48 euro/ aanbouwelement

Twijfel niet en begin vandaag nog met composteren met de hulp van de gemeente en van EcoWerf!

donderdag 21 oktober 2021 10 u.