Samenaankoop regenwatertonnen

Vanaf 10 mei kunt u regenwatertonnen bestellen via een groepsaankoop georganiseerd door een groep van 12 gemeenten in samenwerking met Interleuven.

De voorbije zomers werden gekenmerkt door hittegolven en langdurige periodes van droogte. Lokale besturen moesten besparende maatregelen afkondigen voor het gebruik van grond- en leidingwater. Een verhoogde bewustwording dat drinkbaar water een schaars en kostbaar goed is, in combinatie met een gerichte aanpak voor het hergebruik van regenwater, is noodzakelijk om deze problemen in de toekomst beheersbaar te houden en te verminderen.

Een werkgroep van inwoners uit 12 gemeenten organiseert een samenaankoop, die het voor iedereen mogelijk maakt om extra voordelig te investeren in het plaatsen van een bovengrondse regenwaterton in kunststof.

Vanaf midden mei vindt u alle informatie over de leverancier, de producten en de tarieven op www.interleuven.be/regenwatertonnen. Daar vindt u ook een digitaal bestelformulier. Als u geïnteresseerd bent, kunt u nu alvast vrijblijvend voor de samenaankoop intekenen via het interesseformulier op dezelfde website. U wordt nadien per mail op de hoogte gehouden over het project, de concrete prijzen en de voorwaarden.

Klik hier voor meer informatie over de regenwatertonnen en het formulier

Meer info: milieudienst via 016 85 30 20 of milieu@herent.be

Opgelet:
Afhankelijk van de locatie waar u de regenwaterton plaatst geldt mogelijks een vergunningsplicht (omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen). Op deze vergunningsplicht bestaat een vrijstelling indien "het totaal maximaal volume van 10 kubieke meter niet wordt overschreden en het niet zichtbaar is vanaf de openbare weg", m.a.w. achteraan de woning of een vrijstaand bijgebouw kan u de regenwaterton plaatsen zonder omgevingsvergunning. De plaatsing aan de zijgevel kan enkel indien de regenwaterton achter een haag, muurtje of iets dergelijks staat zodat het niet zichtbaar is vanaf de openbare weg. De plaatsing van een regenwaterton aan de voorgevel of in de voortuin is zonder meer vergunningsplichtig. Informeer u steeds bij de dienst stedenbouw (stedenbouw@herent.be) indien u hierover verdere vragen zou hebben.

maandag 10 mei 2021 10 u.