Samenaankoop regenwatertonnen

Het regenwatertonnenproject biedt via een groepsaankoop een laagdrempelige oplossing voor het opvangen en hergebruiken van regenwater.

De voorbije zomers werden gekenmerkt door hittegolven en langdurige periodes van droogte. Lokale besturen moesten besparende maatregelen afkondigen voor het gebruik van grond- en leidingwater. Een verhoogde bewustwording dat drinkbaar water een schaars en kostbaar goed is, in combinatie met een gerichte aanpak voor het hergebruik van regenwater, is noodzakelijk om deze problemen in de toekomst beheersbaar te houden en te verminderen.

Een werkgroep van inwoners uit 11 gemeenten organiseert een samenaankoop, die het voor iedereen mogelijk maakt om extra voordelig te investeren in het plaatsen van een bovengrondse regenwaterton in kunststof.

Vanaf midden mei vindt u alle informatie over de leverancier, de producten en de tarieven op www.interleuven.be/regenwatertonnen. Daar vindt u ook een digitaal bestelformulier. Als u geïnteresseerd bent, kunt u nu alvast vrijblijvend voor de samenaankoop intekenen via het interesseformulier op dezelfde website. U wordt nadien per mail op de hoogte gehouden over het project, de concrete prijzen en de voorwaarden.

Meer info: milieudienst via 016 85 30 20 of milieu@herent.be

dinsdag 13 april 2021 15.31 u.