Samen rouwen we om oud-burgemeester Willy Kuijpers

Onze oud-burgemeester, onlosmakelijk verbonden met Herent sinds de jaren 70, is en was zeer geliefd. Hij kende vele mensen, vele mensen hebben hem gekend. Tijd voor een laatste groet, een woord van troost voor zijn familie, in het bijzonder zijn vrouw Lieve Devijver, kinderen en kleinkinderen.

Met een laatste groet sluiten we het rouwregister af. Het blijft wel op dit herdenkingsplatform staan. We bezorgen uw steunbetuigingen aan de familie.

331 Reacties

 • Herman A.
  Willy, gedurende 18 jaar hebben we een goede professionele samenwerking gehad. Jij als burgemeester en ik als gemeentesecretaris wisten wat we aan elkaar hadden. Uit de vele overlegmomenten tussen ons beide bleek duidelijk waar je met Herent naartoe wilde. Bedankt voor het vertrouwen dat je in mij stelde.
 • Jacqueline S.
  Onze oprechte deelneming aan Lieve en de ganse familie. Een geweldig groot mens was hij en wij zijn blij om hem te mogen kennen hebben. Wij , Willy (onze) en ikzelf hebben steeds een goed contact met hem gehad . Hij was er voor alles en iedereen. Wij zullen hem missen. Wij zullen hem ook nooit vergeten en steeds een warme herinnering aan hem blijven bewaren. Willy en Jacqueline (Delle)
 • Monica V.
  Willy was 44 jaar mijn politieke vriend. Mijn grootste respect en bewondering voor Willy, maar ook voor Lieve, die hem al die jaren steunde, en soep maakte en bedden vrijmaakte voor wie in nood zat. Zo is een familielid van mij een maand lang "te gast" geweest in dit fantastische gezin. Dank Willy en Lieve voor alles wat jullie voor Vlaanderen en de Vlamingen hebben betekend.
 • Lut K.
  Liefste Lieve
  Woorden schieten te kort maar gelukkig zijn er vele herinneringen die me altijd zullen bijblijven. Ik wens je veel sterkte en hoop dat de vele blijken van medeleven en woorden wat troost kunnen bieden. Veel liefs uit Tervuren.
 • Paul S.
  Nu is er alleen nog de stilte, het verdriet en de pijn.
  Vertrouw: het zal niet altijd zo zijn;
  De diepste wond wordt verzacht door de tijd.
  Maar de herinnering aan Willy houd je. Die raak je niet kwijt.
 • Jaak H.
  Betuig mijn innig medeleven bij het heengaan van jullie geliefde man, pa en opa Willy, een man van hoog aanzien en alom gerespecteerd. Heel veel sterkte bij dit zware gemis.
 • Walter T.
  Willy was een MONUMENT van een mens ! Bedankt voor de vele mooie herinneringen ....
 • Paul V.
  Geachte Mevrouw Kuijpers en familie, wij willen U onze innige deelneming betuigen bij dit onverwacht verlies van Willy. Wij wensen jullie veel kracht toe in de komende weken en maanden. Willy heeft onze oudste dochter, Birgit, getrouwd op 02/02/02. Wij vonden het de aangenaamste trouwtoespraak die we ooit bijwoonden. Vorig jaar in november of december heb ik nog eens gesproken met Uw man. Ik was samen met mijn kleinzoon Lucas aan de deur voor een kort gesprek over de Bijbelse hoop. Wij blijven hem herinneren als een familieman, gastvrij en heel betrokken.
  Koester de vele aangename momenten die jullie zich als familie kunnen herinneren. Namens Paul en Greet Vanden Poel-Gielens, Krokussenlaan 2, 3020 Herent (Veltem).
 • Maria v.
  je was een in-goed mens! Dank je,Willy!
 • Claire D.
  Lieve familie. Dank om hem te blijven steunen. We zien Willy hopelijk terug hierboven.
 • Wim V.
  Beste Willy,
  telkens ik je tegenkwam of van je hoorde was het steeds op een opmerkelijke en soms veel besproken ludieke wijze: jouw rolkraag op het nieuws, jouw lessen dictie met slagzinnen zoals "het waalse staal dat vlaanderen betaald", jouw aanwezigheid op vele publieke gelegenheden, jouw politieke verdiensten, jouw broer zaliger Paul... Ik zal je nooit vergeten, dankbaar dat ik je heb mogen leren kennen.
 • FIK M.
  VLAANDEREN verliest een GROOT PLEITBEZORGER, IK, EEN VRIEND EN STRIJDMAKKER .VAARWEL WILLY .
 • Annick B.
  Onze oprechte innige deelneming aan de familie en vrienden van Willy.
  Moge de mooie herinneringen aan deze fantastische warme man een troost zijn bij het verwerken van jullie verdriet. Sterkte!
  Rust zacht Willy, we gaan jou missen maar de mooie herinneringen koesteren.??
 • Guy R.
  Beste familie, onze innige deelneming. Een toevallige ontmoeting op city-trip naar Berlijn werd een blijvende herinnering aan een bijzonder fijne mens, aangevuld met tal van ontmoetingen. Hij blijft in onze gedachten. Dank aan Willy voor de vele fijne levenslessen, doorspekt met gepaste humor.
 • Beatrix v.
  Rust zacht , GROTE Mijnheer Kuijpers ! U was een fantastisch mens, ik kende U niet persoonlijk toch was ik een echte fan van U! Dank U wel!
 • jan s.
  met dank voor je idealisme, humor en samenwerking
 • Wim M.
  Dankbare herinnering aan de warme stem, de warme steun en de warme politiek van Willy.
 • Maggy S.
  Lieve, Bart, Tinne, Goedele, Marjan en alle kleinkinderen, onze oprechte deelneming in jullie verdriet!
 • Jean-Paul en Lucette H.
  Met goede herinneringen
  aan een gewaardeerd mens.
  Met innige deelneming
  In gedachten bij jullie….
  we hopen dat je de kracht vindt
  om dit verlies te dragen.
  Veel sterkte toegewenst.
  Lucette en Jean-Paul.
 • Wim J.
  Willy toch… Zo’n warme, meer - dan - aanwezige mens, en dan zo stilletjes heengaan, iemand die op zijn eentje een hele kamer kon vullen… Dat is toch niet eerlijk!
  De periode waarin ik het vaakst met Willy samen ben geweest was in de jaren ’80 – ’90. Willy als burgemeester en schepen van onderwijs, ik als lid van de Oudervereniging van de gemeenteschool in Veltem. Een schooltje dat stilaan weg aan het kwijnen was. Met een aantal mensen vonden we dat zoiets niet kon, dat Herent een gemeenteschool moest hebben, en in Willy hebben we een robuuste bondgenoot gevonden. Veel vergaderd, af en toe gevloekt, veel gelachen ook, met als resultaat Toverveld, een bloeiende school waar het goed toeven is, en zoals Willy het ongetwijfeld zou zeggen, een dorpsschool als sluitstuk van een federalistische wereldvisie.
  Dankjewel Willy!
  Van harte,
  Wim Jansen

Reageer

Reageren is niet meer mogelijk.