Ruimtelijke indeling grondgebied

We zien allemaal dat de gemeente verdeeld is in gebieden waar huizen staan, gebieden waar er aan landbouw of veeteelt wordt gedaan, gebieden waar we ons sportief kunnen uitleven en gebieden waar we de rust kunnen opzoeken als in een bos of de open velden, ook industrie heeft zijn plaats. Het is tevens duidelijk dat er gebieden zijn die wat dichter bevolkt zijn dan andere. Dit alles is samengevat het grondgebied van de gemeente. 

Voor het goede beheer van dat grondgebied is er onder meer een belangrijke vraag die tevens ook bij wet moet onderzocht en beantwoord worden namelijk 'is er op dat grondgebied nog vrije ruimte waar men mag bouwen, maar waar dat op dit moment nog niet gebeurd is?' en 'enkel daar bouwen waar het grondplan ons zegt waar dat bouwen mag/moet en waar zeker niet'. 

De overheden willen dus weten waar hun onbebouwde percelen liggen in het gebied voor wonen.

Terug naar Register onbebouwde percelen (ROP)

Sluiten

De Kouter op afspraak en met een mondmasker

U bent welkom in De Kouter, maar enkel op afspraak. Als u naar De Kouter komt moet u een mondmasker dragen en komt u het liefste alleen tenzij u begeleiding nodig hebt. Respecteer de andere voorzorgsmaatregelen.

Om uw en onze contacten te beperken vragen we uw bezoek aan De Kouter uit te stellen als dat kan en het thuisloket te gebruiken. Daar kunt u heel wat dienstverlening van thuis uit aanvragen. Voor de dagelijkse werking helpt de gemeente u graag telefonisch verder. Meer info over het coronavirus vindt u hier.