Ruim hondenpoep op!

Hondenpoep is niet alleen vervelend en vies, maar kan ook wormen verspreiden die infecties kunnen veroorzaken. Vooral spelende kinderen kunnen besmet raken. Als hondenbezitter kunt u die overlast vermijden door een plastic hondenpoepzakje mee te nemen telkens als u gaat wandelen met uw hond.

Dergelijke zakjes zijn te verkrijgen in dierenspeciaalzaken en bij de dierenarts. Deponeer het gevulde hondenpoepzakje in een daarvoor bedoeld recipiënt en gooi het nooit op de grond of tussen de struiken,(wat een inbreuk op het sluikstorten is).

Op de volgende plaatsen in de gemeente staan hondenpoepbuizen:

  • kerk Veltem;
  • kerk Winksele;
  • Omleiding/Wilselsesteenweg;
  • Parking De Kouter – wegje naar Leo Meulemansstraat.

Op de volgende plaatsen in de gemeente staan rode hondenpoepvuilbakjes:

  • Station Herent richting Persil;
  • Romeinse Ring – Sint-Goedele pad.

Het aantal plekken waar u hondenpoepzakjes kunt deponeren, wordt in de toekomst verder uitgebreid.

Bij de jaarlijkse ‘Lenteschoonmaak’ stellen de medewerkers en de vaste mooimakers telkens weer vast dat hondenpoepzakjes niet juist worden verwijderd. Als er geen hondenpoepbuizen of rode hondenpoepvuilbakjes in de buurt zijn, neemt u het zakje mee naar huis en deponeert het in de restcontainer.

Aan het onthaal van De Kouter zijn gratis geplastificeerde affiches te verkrijgen waarmee u uw buurtbewoners ludiek inlicht dat u niet opgezet bent met hondenpoep voor uw deur.

woensdag 12 januari 2022 11.48 u.