Restauratie Maria-Hemelvaartkerk Winksele, april 2017

Dorpsstraat 2, 3020 Herent

Eeuwenoude gebouwen van betekenis zoals de Maria-Hemelvaartkerk Winksele moeten worden onderhouden en op tijd en stond worden gerestaureerd waar nodig. Omdat de kerk een beschermd monument is, krijgt de gemeente voor de restauratie subsidies van onroerend erfgoed.

Hoe gaan we te werk?

De Maria-Hemelvaartkerk krijgt een buitenrestauratie van de toren. Ook het schip met zijbeuk noord, de sacristie en de glas-in-loodramen worden gerestaureerd.

De werken zijn op 3 april 2017 begonnen en nemen 420 werkdagen in beslag. De kerk blijft tijdens het werk wel geopend en de erediensten worden gehouden zoals altijd.

Kostprijs

De subsidie voor de restauratie is 705.858,85 euro.
De totale kostprijs is 810.796,05 euro (incl. btw).

Sluiten

De Kouter op afspraak en met een mondmasker

U bent welkom in De Kouter, maar enkel op afspraak. U kunt ook telefonisch een afspraak maken (016 85 30 20). Als u naar De Kouter komt moet u een mondmasker dragen en komt u het liefste alleen tenzij u begeleiding nodig hebt. Respecteer de andere voorzorgsmaatregelen.

Burgerzaken is enkel beschikbaar voor dringende zaken en enkel na telefonisch contact (016 85 30 20). Voor al uw andere vragen, verwijzen we u door naar ons thuisloket. Of u kunt de dienst burgerzaken bereiken per e-mail op burgerzaken@herent.be

Beperk uw en onze contacten, stel uw bezoek aan De Kouter uit als dat kan en gebruik het thuisloket. Daar kunt u heel wat dienstverlening van thuis uit aanvragen. Voor de dagelijkse werking helpt de gemeente u graag telefonisch verder. Meer info over het coronavirus vindt u hier.