Puzzel toont onze droom voor de toekomst

Naar goede traditie vond op 1 mei de Wereldmarkt plaats in het Wildemanspark met het thema ‘Ontmoet de Wereld in uw Dorp’. Een ideaal moment voor de dienst Lokaal Mondiaal om met de inwoners te praten over de toekomst die we wensen voor onze kinderen en de nieuwe generaties over de hele wereld.

Er werd een gigantische puzzel van ideeën gevormd telkens die aan een van de doelstellingen voor duurzame ontwikkelings van de Verenigde Naties waren gelinkt. Zo puzzelden heel wat Herentenaars mee aan een duurzame en inclusieve wereld, zowel in Herent als in onze zusterregio Nimlaha`kok in Guatemala. Alles in overeenstemming met de slogan van de SDG's die zegt: laat niemand achterblijven!

Alle antwoorden samen zullen de basis vormen voor een bredere dialoog met onze broeders en zusters in Guatemala. Zo gaan we op zoek naar gemeenschappelijke thema’s waar we samen rond kunnen werken.

Het werd alvast duidelijk dat de volgende thema’s ons bezighouden: vermindering van ongelijkheden (SDG 10) met 18 stemmen, gevolgd door actie voor het klimaat (SDG 13) met 16 stemmen. Ten derde, met 7 stemmen, geen armoede (SDG 1) en leven op het land (SDG 15); en ten vierde, nog een gelijkspel met 6 stemmen, gezondheid en welzijn (SDG 3) en schoon water en sanitair (SDG 6).

donderdag 13 juni 2019 13.56 u.