Premie dak-en zoldervloerisolatie voor doe-het-zelvers

Doorgaans verliest een huis de meeste warmte via het dak. Daarom is isoleren van het dak vaak de eerste stap om een huis energiezuiniger te maken. De Vlaamse Regering is akkoord gegaan met de invoering van een premie voor dak- of zoldervloerisolatie – geplaatst door doe-het-zelvers- via Fluvius.

Voor de premie moet je aan volgende voorwaarden voldoen:

  • De isolatie moet zelf geplaatst zijn.
  • De premie is geldig voor de aankoop van het isolatiemateriaal.
  • De aanvraag moet worden ingediend bij Fluvius uiterlijk binnen 2 jaar na datum van de eindfactuur.
  • De premie is geldig voor factuurdatum tussen 1 juli 2022 en 30 april 2023; de facturen mogen op het moment van de aanvraag maximaal 2 jaar oud zijn.
  • Het isolatiemateriaal mag in verschillende lagen worden geplaatst, maar de totale Rd-waarde moet groter zijn dan of gelijk zijn aan 4,5 m² K/W. De Rd-waarde van een eventuele bestaande isolatielaag mag niet worden meegerekend om de minimumwaarde van 4,5 m² K/W te behalen.


Het premiebedrag varieert van 6 tot 12 euro per m², afhankelijk van het feit of men een beschermde afnemer is en/of uitsluitend nachttarief geniet.

Neem voor meer informatie alvast een kijkje op de website van Fluvius: https://www.fluvius.be.

Wie een hellend dak heeft en de ruimte onder het dak niet gebruikt, kan beter de zoldervloer isoleren. Zo bespaar je op termijn niet alleen op je energiefactuur, maar door de kleinere oppervlakte meteen op het isolatiemateriaal en het werk.

Wie meer informatie wil, kan contact opnemen met het Woonloket via woonloket@herent.be of via 0471 85 03 77. Afspraken bij het Woonloket kunnen ook via de website van de gemeente gemaakt worden.

maandag 21 november 2022 9.03 u.