Oproep aan de wandelaars in onze gemeente

In deze tijden gaan jullie veel wandelen in de buurt. Dat is gezond! Misschien het ideale moment om het aangename aan het nuttige te koppelen? Hou mee de buurt proper of onderzoek mee onze trage wegen.

Lenteschoonmaak

Zoals jullie weten werd de jaarlijkse ‘lenteschoonmaak’ uitgesteld. Het materiaal (grijpers, handschoenen (groot of klein), veiligheidsvestjes (groot of klein) en witte zwerfvuilzakken) is wel nog steeds beschikbaar in De Kouter. Dus, hebt u zin om tijdens uw dagelijkse wandeling met het gezin de buurt mee proper te houden? Geef dan gerust een seintje via milieu@herent.be.

In de huidige situatie is het erg belangrijk dat we onze gezondheid op de eerste plaats zetten en dus afstand houden van elkaar. Voorlopig is het nog steeds toegestaan om alleen, met het gezin (dat onder hetzelfde dak woont) of vriend(in) te gaan joggen, wandelen of fietsen, wat eventueel gecombineerd kan worden met het oprapen van zwerfvuil. Daarbij is het wel belangrijk om de persoonlijke preventiemaatregelen (zie https://mooimakers.be/coronavirus) in acht te nemen.

Trage wegen

We willen graag nog eens de staat van onze trage wegen onderzoeken en jullie kunnen daarbij helpen. Wat een trage weg is en waar u ze vindt in onze gemeente vindt u via deze link.

Laat ons weten langs welke weg u gewandeld hebt (van weg A naar weg B (tussen huisnummer C en D); eventueel nummer of naam van de weg).

Is de weg

  • open of versperd;
  • is er openbare verlichting;
  • verhard of onverhard;
  • eventuele andere opmerkingen.

Stuur ons een mail via mobiliteit@herent.be

Eventueel een foto van een moeilijk te vinden begin van de trage weg is welkom.

woensdag 25 maart 2020 15.03 u.
Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot en met 19 april. De mailberichten worden onregelmatig gelezen, maar wel behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.