Oppas- en gezelschapsdienst

De dienst biedt zorgbehoevenden, langdurig zieken, mensen met een beperking en ouderen hulp bij verplaatsingen in huis, helpt bij maaltijden, bij een wandelingetje of gewoon een gezellige babbel. De oppas- en gezelschapsdienst is 'zorgend aanwezig zijn'.

Meer en meer zorgbehoevenden kiezen om thuis te blijven waar ze zich omringd weten door familie en vrienden.

De zorg voor een ouder, een partner, een kind komt vaak op de schouders van één persoon, 'de mantelzorger', terecht. Al bestaat er een heel netwerk van professionele diensten (thuisverpleging, gezins- en poetshulp, warme maaltijden, alarmsysteem), de draaglast voor de mantelzorgers kan nog heel groot zijn.

Door een beroep te doen op de vrijwilligers van de oppas- en gezelschapsdienst, kunt u die draaglast wat verkleinen.

Ook alleenstaande zorgbehoevenden, met weinig of geen hulp van familie of vrienden, hebben graag gezelschap. Ook zij kunnen een beroep doen op de oppas- en gezelschapsdienst.

De oppas- en gezelschapsdienst wordt georganiseerd door Lokaal Dienstencentrum d' Ontmoeting in samenwerking met Seniorama vzw.

Voor wie

Zorgbehoevenden, langdurig zieken, mensen met een beperking en ouderen.

Hoe gaan we te werk?

De verantwoordelijke van de oppas- en gezelschapsdienst van Seniorama is Lesley Bogaerts. U kunt haar bereiken op het telefoonnummer 016 581 618 (elke werkdag tussen 9 en 17 uur) of via mail lesley@seniorama.be.

Kostprijs

  • De opvang overdag gebeurt door een vrijwilliger gedurende 2 à 3 uur (aangepast aan de nood). Daarvoor vragen we 2,70 euro per uur. Personen met een laag inkomen kunnen een sociale correctie aanvragen. De kostprijs is dan aangepast aan het inkomen.
  • De nachtopvang loopt van 22 tot 7 uur en kost 25 euro per nacht.
  • We proberen het aanbod zoveel mogelijk af te stemmen op de vraag.

Meer info

Hebt u nog vragen of wilt u graag de verantwoordelijke van oppas- en gezelschapdienst persoonlijk ontmoeten? Seniorama houdt om de 2 maanden een consultatiemoment in Herent op dinsdagvoormiddag van 9.30 tot 11.30 uur in LDC d' Ontmoeting - Mechelsesteenweg 485, 3020 Herent.