Ontdek hoe Vlaco-compost uw gazon in geen tijd in topconditie brengt!

De lente is een ideaal moment om uw tuin te verwennen met een extra vitaminekuur. Strooi fijne compost op uw gazon en leg een flinke laag tussen de bloemen en planten. Zo bent u volgende zomer zeker van een stralend gezonde tuin en weelderig bloeiende bloemenperken!

Vlaco-compost heeft 5 ijzersterke troeven!

 • Compost gaat bodemuitputting tegen
  Tuinieren put de bodem uit, borders worden schoongemaakt, grasmaaisel wordt weggehaald, fruit en groenten worden geoogst… Op die manier worden voedingsstoffen en organisch materiaal weggenomen uit de bodem. Compost zorgt voor voedingsstoffen én een vruchtbare bodem.
 • Compost beschermt het gazon tegen ziektes
  Het organische materiaal van compost is zeer divers en trekt verschillende bodemdiertjes aan. Zij zorgen er op hun beurt voor dat schadelijke organismen als aaltjes of ziekten moeilijker de overhand krijgen.
 • Compost zorgt voor een evenwichtige bodem
  Compost in de bodem voorkomt uitdroging en zorgt voor een goed evenwicht tussen lucht, water en voedingsstoffen.
 • Compost zorgt voor een betere waterhuishouding van de bodem
  Zandgronden met compost drogen minder vlug uit en zwaardere gronden, zoals leem en klei, draineren net beter dankzij compost. Compostgebruik zorgt voor een verhoging van de waterreserve voor uw planten.
 • Compost zorgt voor groei en stevigheid
  Vooral tussen juni en augustus hebben grasperken een grote behoefte aan stikstof en kalium. Dit zijn net ook de warmste weken waarin de voedingsbestanddelen in compost het makkelijkst beschikbaar zijn voor de planten. Zij zorgen voor de groei en de stevigheid van uw gazon. Het beste legt u in het najaar de compostbasis aan voor het volgende jaar.

Kies voor Vlaco-compost als duurzame bodemverbeteraar, zorgvuldig gerecycleerd uit organisch materiaal. U sluit de biologische kringloop én u kiest voor een lokaal product.

Ontdek Vlaco-compost tijdens de voorjaarscompost-actie op maar liefst 140 Vlaamse recyclageparken. Als u Vlaco-compost aankoopt, krijgt u er gratis een paar tuinhandschoenen bij!

donderdag 18 april 2019 11.28 u.