Rijbewijs: Europees rijbewijs omwisselen

Met een geldig Europees rijbewijs mag u in heel Europa rijden. 

Registeren of omwisselen?

Registratie van een Europees nationaal rijbewijs is verplicht bij inschrijving in een Belgische gemeente. Voor het registeren van uw Europees rijbewijs betaalt u niets. Het bespaart u wel heel wat administratie als u uw rijbewijs verliest of als het gestolen wordt.

Het omwisselen van een Europees nationaal rijbewijs kan pas als de geldigheid dreigt te verlopen (3 maanden voor einddatum). Hebt u een Europees nationaal rijbewijs zonder einddatum, dan moet dit verplicht omgewisseld worden binnen de 2 jaar na inschrijving in een Belgische gemeente. 

Voorwaarden

Elk dossier is verschillend en de materie is erg complex. We informeren u daarom graag persoonlijk afhankelijk van uw situatie.

Hoe gaan we te werk?

Burgerzaken werkt enkel nog na afspraak. U kunt een afspraak maken via de knop boven onze contactgegevens.

Kostprijs

  • registratie: gratis
  • omwisseling: 25 euro

Aan de balie kunt u contant betalen of met bancontact. Met een kredietkaart kunt u niet betalen.

Wat meebrengen?

  • Uw geldige identiteitskaart of verblijfstitel.
  • Uw geldig buitenlands rijbewijs.
  • 25 euro bij omwisseling. Een registratie van uw rijbewijs is gratis.
  • Bij een omwisseling: een pasfoto als de foto op uw huidige elektronische identiteitskaart of verblijfstitel niet meer gelijkend is. Zie richtlijnen pasfoto.
Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot en met 19 april. De mailberichten worden onregelmatig gelezen, maar wel behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.