Rijbewijs: Europees rijbewijs omwisselen

Met een geldig Europees rijbewijs mag u in heel Europa rijden. 

Registeren of omwisselen?

Registratie van een Europees nationaal rijbewijs is verplicht bij inschrijving in een Belgische gemeente. Voor het registeren van uw Europees rijbewijs betaalt u niets. Het bespaart u wel heel wat administratie als u uw rijbewijs verliest of als het gestolen wordt.

Het omwisselen van een Europees nationaal rijbewijs kan pas als de geldigheid dreigt te verlopen (3 maanden voor einddatum). Hebt u een Europees nationaal rijbewijs zonder einddatum, dan moet dit verplicht omgewisseld worden binnen de 2 jaar na inschrijving in een Belgische gemeente. 

Voorwaarden

Elk dossier is verschillend en de materie is erg complex. We informeren u daarom graag persoonlijk afhankelijk van uw situatie.

Hoe gaan we te werk?

Burgerzaken werkt enkel na afspraak. U kunt een afspraak maken via de knop boven onze contactgegevens.

Kostprijs

  • registratie: gratis
  • omwisseling: 25 euro

Wij geven de voorkeur aan een elektronische betaling. Aan de balie kunt u daarom betalen met bancontact of met een kredietkaart.

Wat meebrengen?

  • Uw geldige identiteitskaart of verblijfstitel.
  • Uw geldig buitenlands rijbewijs.
  • 25 euro bij omwisseling. Een registratie van uw rijbewijs is gratis.
  • Bij een omwisseling: een pasfoto als de foto op uw huidige elektronische identiteitskaart of verblijfstitel niet meer gelijkend is. Zie richtlijnen pasfoto.
Sluiten

De Kouter op afspraak en met een mondmasker

U bent welkom in De Kouter, maar enkel op afspraak. U kunt ook telefonisch een afspraak maken (016 85 30 20). Als u naar De Kouter komt moet u een mondmasker dragen en komt u het liefste alleen tenzij u begeleiding nodig hebt. Respecteer de andere voorzorgsmaatregelen.

Burgerzaken is enkel beschikbaar voor dringende zaken en enkel na telefonisch contact (016 85 30 20). Voor al uw andere vragen, verwijzen we u door naar ons thuisloket. Of u kunt de dienst burgerzaken bereiken per e-mail op burgerzaken@herent.be

Beperk uw en onze contacten, stel uw bezoek aan De Kouter uit als dat kan en gebruik het thuisloket. Daar kunt u heel wat dienstverlening van thuis uit aanvragen. Voor de dagelijkse werking helpt de gemeente u graag telefonisch verder. Meer info over het coronavirus vindt u hier.