Nu temperen, straks weer volle gas

Willen we het veilig houden, dan moeten we onze sociale contacten beperken in de strijd tegen het coronavirus. Tot 31 augustus leggen we alle eet-, buurt- en volksfeesten stil in Herent. Ook kermissen kunnen niet doorgaan.

De gemeente Herent voert al sinds het begin van de coronasituatie de federale richtlijnen uit in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Geheel in de geest van de richtlijn dat we contacten zoveel als mogelijk moeten beperken evenals de feesten, annuleert de gemeente alle eet-, buurt-, volksfeesten tot 31 augustus 2020. We bijten even door om er in het najaar en het nieuwe voorjaar weer volop tegenaan te kunnen gaan.

Eet-, buurt- en volksfeesten, kermis

Tot 31 augustus worden alle feesten afgelast. Ook alle kermissen worden geannuleerd. Nieuwe aanvragen worden niet toegelaten.

Een harde maatregel voor onze organisatoren die zich met hart en ziel inzetten voor hun vereniging, initiatief of activiteit. Toch moet wat moet, nu heeft een dergelijke maatregel nog zin.
De organisatoren worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Markt en kampen

Naar de markt gaan kan nog wel omdat het vooral een voedingsmarkt is. Bezoekers moeten een mondmasker dragen.
Kampen kunnen ook nog plaatsvinden mits alle richtlijnen volledig worden nageleefd.

Hou u aan de coronarichtlijnen

We roepen opnieuw op om u aan de gouden regels te houden: respecteer de hygiënemaatregelen, doe activiteiten het liefst buiten, wees extra voorzichtig met kwetsbare mensen, blijf op een veilige afstand (1,5 m) en beperk uw contacten tot de 5 vaste personen.

Vragen?

Die kunt u stellen aan evenementen@herent.be

woensdag 29 juli 2020 11.05 u.
Sluiten

De Kouter op afspraak en met een mondmasker

U bent welkom in De Kouter, maar enkel op afspraak. Als u naar De Kouter komt moet u een mondmasker dragen en komt u het liefste alleen tenzij u begeleiding nodig hebt. Respecteer de andere voorzorgsmaatregelen.

Om uw en onze contacten te beperken vragen we uw bezoek aan De Kouter uit te stellen als dat kan en het thuisloket te gebruiken. Daar kunt u heel wat dienstverlening van thuis uit aanvragen. Voor de dagelijkse werking helpt de gemeente u graag telefonisch verder. Meer info over het coronavirus vindt u hier.