Test BE-Alert op 6 oktober

Op 6 oktober tussen 10 en 12 uur test onze gemeente BE-Alert. Alle ingeschreven inwoners ontvangen die dag van ons een e-mail met het volgende testbericht “… Je leest een testbericht van BE-Alert van de gemeente Herent. Er is geen reactie vereist. Je hoeft niets te doen...

Bij een noodsituatie willen we je graag snel verwittigen. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen voor wie de noodsituatie gevolgen kan hebben. Je kunt een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail. Dat wil de gemeente nog eens uitproberen en daarom doen we mee aan de nationale test op 6 oktober.

Laat je waarschuwen, waar je ook bent

Een bericht van BE-Alert kun je op twee manieren ontvangen. Een alarm kan worden verzonden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je zich inschrijft op BE-Alert.
Bij een grote noodsituatie kan er ook een plaatsgebonden bericht worden uitgestuurd. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms (‘Alert-sms’).

Nationale test

Op 6 oktober test onze gemeente net als verschillende andere gemeenten in ons land BE-Alert. Alle ingeschreven inwoners ontvangen die dag van ons een e-mail met het volgende testbericht “… Je leest een testbericht van BE-Alert van de gemeente Herent. Er is geen reactie vereist. Je hoeft niets te doen…”

Door mee te doen met de BE-Alerttest, kan de gemeente de procedures inoefenen.
De test is tevens de ideale gelegenheid om je in te schrijven op de website www.be-alert.be als je dat nog niet gedaan hebt.

maandag 19 september 2022 6.30 u.