Knoop mee de strijd aan tegen armoede in Herent

17 oktober is de internationale dag van het verzet tegen armoede. Herent organiseert elk jaar lokale acties om samen de strijd tegen armoede aan te gaan.

Hang een geknoopt lint aan het Huis van de gemeente van maandag 17 oktober tot zaterdag 29 oktober

Een wit geknoopt laken is het symbool van de dag tegen de armoede. Je knoopt letterlijk de strijd aan tegen armoede. Kom een lintje met naam erop hangen en toon je als inwoner, vereniging, vriendengroep, organisatie‚Ķ solidair met iedereen die armoede voorgoed uit Herent, België en de wereld wilt. Je kunt je eigen lintje meebrengen. Aan het onthaal van De Kouter kun je ook een lintje krijgen.

Meer info op www.17oktober.be

Solidariteitsontbijt

Op 22¬†oktober organiseert Marant, LDC, Stapke in de Wereld en het LOI, in samenwerking met Welzijnszorg, KWB, Femma, Bewegingspunt Herent en Wereldwinkel een solidariteitsontbijt voor cliënten van het Sociaal Huis. Een lekker ontbijt met een eerlijk en warm gesprek, in het teken van elkaar ontmoeten en ondersteunen.

Inschrijven kan via mail ldc.dontmoeting@herent.be, via het telefoonnummer 016 85 30 20, met vermelding van naam, telefoonnummer en de gekozen activiteit, of ter plaatse ‘aan de toog’ in het LDC, Mechelsesteenweg 485.

Podiumprogramma 'Brieven van Dikke Freddy'

In het kader van de Dag van Verzet tegen Armoede nodigen Welzijnszorg, Bewegingspunt Herent, Marant, Stapke in de Wereld en GC De Wildeman op 18 oktober om 20.30 uur uit voor dit podiumprogramma in GC De Wildeman. Erik Vlaminck schrijft in de krant De Standaard en op de website sociaal.net de column 'Brieven van Dikke Freddy', een cynische en vaak hilarische aanklacht tegen armoede en ongelijkheid. Op basis van die brieven heeft hij ook een voorstelling uitgeschreven.

Tickets: 5 euro, te bestellen op gcdewildeman.be

maandag 19 september 2022 8 u.