Sportcentrum Bart Swings - bijna klaar!

De indooractiviteiten in het nieuwe sportcentrum lopen ondertussen al enkele maanden. Outdoor duurt het nog tot einde oktober voor alles opengesteld kan worden.

De timing voor de verdere afwerking is onder voorbehoud aangezien outdoorwerken uiteraard onderhevig zijn aan de weersomstandigheden. Hou zeker Facebook Herent Sport en Facebook Sportcentrum Bart Swings in de gaten voor exacte openingsmomenten.

Skatepark & pumptrack

Vanaf 20 september gesloten gedurende ongeveer 6 weken voor inzaaien en aanplantingen. Er worden dan ook 3 extra XL-skate-elementen gekoppeld aan de beweegas.

Outdoor sportterreinen

Klaar op 1 november:

  • 2 beachvolleyterreinen
  • Barpark - outdoor fitness
  • 3X3-basketveldje

Fietsenstalling - afspuitstand MTB

Openstelling ten laatste op 1 november.

Mountainbikeroute

Er komt een nieuwe MTB-route met verschillende lussen. Die opent ook rond 1 november.

Brasserie Bar Swings

De streefdatum van de uitbater om te openen is 1 oktober. Men plaatst nu de keuken. Ook het meubilair en het terras moeten nog geleverd en afgewerkt worden.

Zwembad

Een bedrijf werkt samen met de vrijetijdsdienst aan de haalbaarheidsstudie. Wanneer die afgewerkt is (november 2021) worden de volgende stappen gezet. Ondertussen wordt ook al veel informatie ingewonnen (scholen, Zwemfed, AOP-sport, organisaties die werken met mensen met beperking ...). Het is moeilijk om hier een timing op te plakken, maar het zwembad is dus in ontwikkeling.

Bestrating/kiss & ride/signalisatie

Dit zal ook ten laatste 1 november klaar zijn en open gaan. Er zijn aparte ingangen voor zwakke weggebruikers voorzien vanop de Kouterstraat, Myrnamackstraat en aan de spoorwegbrug. De fietsenstalling is uiteraard ook conflictvrij bereikbaar. Er komt ook nog een oversteekplaats aan de voetgangers-en fietsentoegang op de Kouterstraat.

Uiteraard wordt ook nog de nodige verlichting voorzien.

Meer informatie over het sportcentrum vindt u hier.

dinsdag 14 september 2021 10 u.