Mooimakers gezocht!

Zwerfvuil blijft ook in Herent een probleem. Sigarettenpeuken, kauwgom, blikjes, plastic, papiertjes glazen en plastic flesjes… zorgen ervoor dat straten minder mooi ogen. Word zwerfvuilpeter of -meter en help zo uw straat of buurt mooi te maken en proper te houden!

Tijdens de jaarlijkse zwerfvuilwandeling in maart dit jaar werd maar liefst 1480 kg zwerfvuil geruimd! We willen het zwerfvuil echter een heel jaar lang bestrijden en roepen daarvoor de hulp in van alle inwoners van onze gemeente. Word zwerfvuilpeter of -meter en help zo uw straat of buurt mooi te maken en proper te houden!

Vrijwilligers kunnen zich engageren om het zwerfvuil op te ruimen. U kiest zelf waar, wanneer en met welke frequentie u zwerfvuil opruimt. Het ingezamelde zwerfvuil wordt door de technische dienst opgehaald. De milieudienst stelt zwerfvuilzakken, grijpstokken, handschoenen en fluohesjes ter beschikking. Als vrijwilliger bent u bovendien verzekerd tijdens uw activiteiten.

Wilt u ook de handen uit de mouwen steken als ‘mooimaker’ (d.i. als zwerfvuilpeter- of meter)? Neem dan contact op met de milieudienst of mail naar duurzaamherent@herent.be.

Neem alvast een kijkje op de campagnepagina van Vlaanderen.

vrijdag 22 september 2017 16.05 u.