Vaccinatie van 12- tot 15-jarigen

Vanaf 19 juli starten de vaccinaties van de 12- tot 15-jarigen in Vlaanderen, en daarvoor hebben we ook jouw hulp nodig! Want alleen samen kunnen we corona stoppen.

Door iedereen te vaccineren, bereiken we groepsimmuniteit. Zo kan het virus zich minder of niet meer verspreiden. Anders zal corona blijven opduiken en nieuwe varianten ontwikkelen. Laat je vaccineren en bescherm jezelf én je omgeving. Zorg dat het virus stopt en niet ons leven!

Behoor je tot deze leeftijdsgroep? Dan ontvang je een persoonlijke uitnodiging voor je 2 prikken in het vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg. In die brief leest je alles over je vaccinatiemomenten en vind je jouw vaccinatiecode waarmee je jouw afspraken kunt bevestigen.

Het grootste verschil met de vaccinatie van 16- tot 18-jarigen is dat je een toestemming van je ouder(s) of voogd nodig hebt om gevaccineerd te worden. Dat kan door samen met je ouders naar het vaccinatiecentrum te gaan, of door een toestemmingsbrief mee te brengen als je alleen gaat.

Wie niet onmiddellijk op de afspraak geraakt, bijvoorbeeld wegens vakantie, ontvangt einde augustus of begin september een nieuwe uitnodiging.

Toestemming voor je vaccinatie

Als 12- tot 15-jarige heb je een toestemming van je ouder(s) of voogd nodig om gevaccineerd te worden. Jouw mening is uiteraard van belang! Bespreek de beslissing daarom samen. Met vragen kun je steeds terecht bij je huisarts.

Gaan je ouders of voogd mee naar het vaccinatiecentrum? Dan geven ze daardoor ook meteen hun toestemming voor je vaccinatie.

Ga je alleen naar het vaccinatiecentrum? Dan heb je een schriftelijke toestemming van je ouder(s) of voogd nodig. Download hier een voorbeeldbrief.

Ga je alleen zonder toestemmingsbrief? Dan heb je eerst een gesprekje met de dokter van het vaccinatiecentrum, om te bekijken of je zelf kunt kiezen om je te laten vaccineren.

Lees hier meer informatie over de toestemming vaccinatie 12-15-jarigen.

dinsdag 13 juli 2021 11.30 u.