Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg blijft werken met eigen reservelijst

Na evaluatie van de test met de centrale reservelijst Qvax heeft het Vaccinatiecentrum beslist om voort te blijven werken met de eigen reservelijst. Wilt u dus als reserve opgeroepen worden, schrijf dan in op de eigen reservelijst van het vaccinatiecentrum.

Eigen reservelijst

Het vaccinatiecentrum heeft immers inmiddels ervaren dat de eigen reservelijst perfect voldoet om vrijgekomen vaccinatieplaatsen in te vullen met personen die snel beschikbaar zijn. Bovendien hebben zich ook al heel veel inwoners van Bertem, Herent en Kortenberg geregistreerd op die reservelijst. 

Werkwijze

Het Vaccinatiecentrum doet al het nodige om ervoor te zorgen dat steeds alle afspraakmomenten bezet zijn. Daartoe neemt het centrum zelf telefonisch contact op met mensen die hun afspraak niet bevestigd hebben. Zo kan vooraf worden ingeschat hoeveel vaccins er op het einde van de dag over zouden zijn. Pas wanneer blijkt dat er nog vaccins over zouden zijn, wordt de reservelijst aangesproken.

Bij het oproepen van personen van de reservelijst wordt steeds de prioritaire volgorde gerespecteerd zoals vastgelegd door de hogere overheid (bijvoorbeeld de oudsten eerst). Het is dus niet zo dat wie zich eerst heeft ingeschreven, eerst wordt opgeroepen.

Waarom niet met Qvax

Bij Qvax krijgt men 30 minuten de tijd om te reageren op een automatische sms of e-mail (bevestigen of weigeren). Dat betekent tot 30 minuten vertraging tegenover gewoon mensen opbellen en afspraken onmiddellijk inboeken zoals nu in Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg gebeurt met de reservelijst. Als iemand vanuit Qvax niet reageert, moet weer de volgende op de lijst ge-smst of gemaild worden, die vervolgens ook weer 30 minuten reactietijd krijgt, enzovoort. Als mensen het bericht te laat gezien hebben (omdat ze in vergadering zijn, bij de tandarts of in de supermarkt...) en niet bevestigen, vervalt hun registratie in Qvax en moet die opnieuw worden ingegeven. Dat terwijl de eigen reservelijst gewoon blijft gelden. Daardoor is er geen meerwaarde om over te schakelen naar de centrale reservelijst Qvax.

U kunt zich nog steeds inschrijven op de reservelijst van het Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg.

maandag 12 april 2021 12.11 u.