Samenaankoop (fruit)bomen, hagen, heggen en houtkanten in Vlaams-Brabant

Ook dit jaar organiseert de gemeente Herent samen met het Regionaal Landschap Dijleland de samenaankoop ‘Behaag je tuin’.

Uw tuin, groot of klein, kan een verschil maken voor natuur en klimaat! Plant een boom, haag of klimplant en zorg zo voor meer groen. Dat is goed voor mens en dier en maakt van uw tuin een fijne plek voor vogels, bijen en vlinders. En zelf kunt u genieten van de bloesems, het fruit en de schaduw. De gemeente en regionaal landschap Dijleland garanderen streekeigen plantgoed van goede kwaliteit en tegen een aantrekkelijke prijs.

Aanbod

  • Bomen (ook voor kleinere tuinen): Spaanse aak, knotwilg, wilde en de Europese vogelkers;
  • Klimaatboom: bomen die een langere periode van droogte kunnen verdragen en veel schaduw bieden: wintereik, Spaanse aak, haagbeuk, winterlinde;
  • Bomen die geen last hebben van natte voetjes: zwarte els, (knot)wilg, Europese vogelkers, wilgenhut;
  • Bijenvriendelijke bomen: fruitbomen (appel, peer, kers, kriek, mispel, perzik), kleinbladige linde (winterlinde), zomerlinde, boskers, Spaanse aak, Europese vogelkers;
  • Bijenvriendelijke pakketten: bloesem- en bessenheg, bijenheg, vogelbosje, bosrand, houtkant, paardenpakket.

Bestellen

Op www.behaagjetuin.be kunt u het volledige aanbod met meer uitleg en plantadvies vinden en kunt u eveneens uw bestelling plaatsen. U kunt tot 31 oktober 2020 online bestellen.

Afhalen

Het bestelde plantgoed kunt u op vrijdag 4 december (9 uur – 12 uur) en zaterdag 5 december (9 uur – 13 uur) afhalen aan de gemeentelijke loods (Spoorwegstraat 8).

Meer info en advies

Wenst u verdere ondersteuning en advies of hebt u concrete vragen over uw bestelling en de aanplanting in uw tuin dan kunt u contact opnemen met Regionaal landschap (info@rld.be) of met de gemeentelijke milieudienst (duurzaamherent@herent.be).

maandag 21 september 2020 13 u.
Sluiten

De Kouter op afspraak en met een mondmasker

U bent welkom in De Kouter, maar enkel op afspraak. U kunt ook telefonisch een afspraak maken. Als u naar De Kouter komt moet u een mondmasker dragen en komt u het liefste alleen tenzij u begeleiding nodig hebt. Respecteer de andere voorzorgsmaatregelen.

Om uw en onze contacten te beperken vragen we uw bezoek aan De Kouter uit te stellen als dat kan en het thuisloket te gebruiken. Daar kunt u heel wat dienstverlening van thuis uit aanvragen. Voor de dagelijkse werking helpt de gemeente u graag telefonisch verder. Meer info over het coronavirus vindt u hier.