Gooi geen vochtige doekjes en afval in de riool

Recent stelde Aquafin in Herent een probleem vast in de riolering. De pompen die voor het transport van afvalwater naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie zorgen, bleken geblokkeerd door een grote hoeveelheid vochtige doekjes en ander afval.

De technisch medewerkers moeten regelmatig ook voorwerpen zoals sokken, stoffen doeken... uit de pompinstallaties verwijderen. Vast afval (zoals vochtige doekjes en sokken) hoort niet thuis in de riool.

Schoonmaakdoekjes, babydoekjes en make-up removerdoekjes hebben een sterke vezelstructuur. Die kan voor verstopping van de riolering zorgen of de pompen van een afvalwaterpompstation of van de rioolwaterzuiveringsinstallatie blokkeren. Hierdoor stapelt het afvalwater zich in de riolering op en bestaat de kans dat er lokaal wateroverlast ontstaat. Bovendien kan het afvalwater dat normaal naar de zuiveringinstallatie wordt verpompt, zo onnodig overlopen in waterlopen of grachten en deze vervuilen.

Om dat probleem in de toekomst te vermijden, vraagt Aquafin om geen vochtige reinigingsdoekjes en andere vaste materialen in het toilet meer door te spoelen. Ze horen, net als alle ander vast afval, thuis in de vuilnisbak. Wij rekenen alvast op uw hulp en danken u voor uw medewerking.

vrijdag 31 juli 2020 8 u.
Sluiten

De Kouter op afspraak en met een mondmasker

U bent welkom in De Kouter, maar enkel op afspraak. Als u naar De Kouter komt moet u een mondmasker dragen en komt u het liefste alleen tenzij u begeleiding nodig hebt. Respecteer de andere voorzorgsmaatregelen.

Om uw en onze contacten te beperken vragen we uw bezoek aan De Kouter uit te stellen als dat kan en het thuisloket te gebruiken. Daar kunt u heel wat dienstverlening van thuis uit aanvragen. Voor de dagelijkse werking helpt de gemeente u graag telefonisch verder. Meer info over het coronavirus vindt u hier.