Wees niet gek. Doe de tekencheck!

Teken kunt u overal in de natuur tegenkomen, dus niet alleen als u het bos intrekt. Ook als u in de tuin werkt, gaat wandelen of buiten speelt. En van een teek kunt u ziek worden. Daarom is het belangrijk dat u weet wat u moet doen om tekenziekten te voorkomen.

De gloednieuwe campagne ‘Wees niet gek. Doe de tekencheck.’ geeft iedereen dit eenvoudige advies over teken: controleer dezelfde avond nog op een tekenbeet, verwijder een teek rustig en in één beweging en volg de symptomen één maand lang op.

Maak er daarom een gewoonte van uzelf en anderen te controleren. Hoe sneller de teek wordt verwijderd, hoe kleiner de kans op de ziekte van Lyme. Controleer bij de tekencheck zeker de knieholtes, liezen, bilnaad, haarlijn, navel, oksels en tenen. Dit zijn lievelingsplekken van teken.

Een teek gevonden? Verwijder de teek rustig en in één beweging. Liefst met een tekenverwijderaar. Noteer wanneer u gebeten bent en hou de plek gedurende een maand extra in de gaten. Ga naar uw (huis)arts als er rond de beet een groter wordende kring ontstaat of wanneer u griepachtige symptomen voelt.

Registreer ook zeker uw tekenbeet via tekennet.be of via de app van TekenNet (Android/iPhone). Zo helpt u het onderzoek naar teken en tekenziekten vooruit.

Lees op tekenbeten.be tips hoe u kunt controleren op tekenbeten en hoe een teek te verwijderen.

woensdag 6 mei 2020 15.37 u.
Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken deels van thuis uit en deels met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot nader order. Voor bepaalde dienstverlening kunt u opnieuw online een afspraak maken. De mailberichten worden regelmatig gelezen en behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.