Behaag uw tuin met streekeigen planten

Samenaankoop (fruit)bomen, hagen, heggen en houtkanten in Vlaams-Brabant. Maak van uw tuin een fijne plek voor vogels, bijen en vlinders. En geniet zelf ook volop van de bloesems en het fruit.

De Regionale Landschappen van Vlaams-Brabant garanderen u streekeigen plantgoed van uitstekende kwaliteit tegen een goede prijs.

Aanbod

Gemengde pakketten voor hagen, heggen, houtkanten en bosranden

U kunt kiezen uit gemengde pakketten van telkens 30 planten: doornloze haag, doornige haag, bloesemheg, bijenheg, houtkanten voor verschillende bodems, bosrandpakket of vogelbosje. De gemengde pakketten zijn samengesteld met streekeigen soorten die van nature voorkomen in onze regio en er goed gedijen. Ze zijn aangepast aan ons klimaat, waardoor ze minder gevoelig zijn voor ziektes en plagen. Met een gemengde haag trekt u meer diersoorten aan en vergroot u de natuurwaarde van uw tuin.

Hoogstamfruitbomen

Hebt u heimwee naar de smaak van een Jefkespeer of van Brabanderskersen? In het aanbod vindt u tientallen oude variëteiten die erg lekker smaken:¬†appel, peer, kers, kriek, pruim, okkernoot, kweepeer, mispel en moerbei.

Loofbomen en knotwilgen

Een zomereik, winterlinde, boskers of zwarte els zullen prachtig staan in uw tuin. De hoogstammige veldesdoorn is geschikt voor een kleinere tuin en een zegen voor de bijen. Wilgenpoten zijn ideaal voor een nattere bodem.

Wilgenhut

Met bundels wilgentakken bouwt u een levende groene speelhut of een schaduwrijk plekje.

Nieuw in 2019: Paardenheg

De paardenheg is een menging van eenstijlige meidoorn, hazelaar, rode kornoelje, haagbeuk en veldesdoorn. Eén paardenpakket bevat 30 plantjes voor een of meer rijen met 3 planten/m. Dit pakket vormt een ideale natuurlijke afsluiting voor uw paardenweide.

Bestellen

Alle informatie over de pakketten en boomsoorten vindt u op www.behaagjetuin.be. Ook de milieudienst kan u wegwijs maken. Bestel online tussen 1 september en 31 oktober op www.behaagjetuin.be. Het bestelde plantgoed haalt u af op het gemeentelijke verdeelpunt op vrijdag 6 december en zaterdag 7 december.

Wilt u ondersteuning en advies? Met concrete vragen m.b.t. uw bestelling en de aanplanting in uw tuin kunt u contact opnemen met Regionaal Landschap Dijleland vzw, 016 408 558, haag@rld.be

maandag 9 september 2019 12 u.