Trek erop uit en ontdek het nieuwe wandelnetwerk Demer & Dijle

Het wandelnetwerk Demer en Dijle verbindt 10 gemeenten uit de Groene Gordel en het Hageland met wandelknooppunten. Het wandelnetwerk telt 340 kilometer wandelpaden in de gemeenten Aarschot, Begijnendijk, Boortmeerbeek, Haacht, Herent, Kampenhout, Keerbergen, Kortenberg, Rotselaar en Steenokkerzeel.

Het wandelnetwerk ligt in een divers gebied met moerassen, bossen, graslanden en landbouw. Met hun samenvloeiing in Werchter vormen de Demer en de Dijle een verbinding tussen het Hageland en het Dijleland. In die regio kunt u uitwaaien op de dijk, maar evengoed genieten van een uniek stukje natuur in de groene vallei.

Het wandelnetwerk Demer en Dijle is de missing link tussen drie andere wandelnetwerken in Vlaams-Brabant. Het loopt langs Steenokkerzeel en Boortmeerbeek door naar het wandelnetwerk Brabantse Kouters en via Rotselaar en Aarschot maken we de verbinding naar het wandelnetwerk Hagelandse Heuvels en De Merode. Dat zorgt er voor dat u in het noorden van Vlaams-Brabant, van Affligem tot Diest, onafgebroken langs knooppunten kunt wandelen.

De infogids en de kaart van het wandelnetwerk Demer en Dijle zijn te koop in de boekhandels en toeristische infokantoren, via www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties of aan het onthaal van De Kouter.

donderdag 13 juni 2019 11 u.