Herent dooft het licht, witte belijning voor veilig verkeer

Op de gemeentewegen doven we de verlichting vanaf juni alle dagen behalve vrijdag en zaterdag van 12 uur ’s nachts tot 5 uur ’s ochtends. De lichten op de gewestwegen blijven branden. Voor de verkeersveiligheid wordt witte belijning aangebracht op de verbindingswegen. Parkeren mag zoals voorheen.

In de strijd tegen de klimaatverandering is de gemeente het engagement aangegaan om de CO2-uitstoot op haar grondgebied tegen 2020 met ten minste 20 % terug te dringen. Verschillende acties worden dan ook opgezet. Tijd om de lichten te doven. 

Straatverlichting veroorzaakt door het elektriciteitsverbruik een bepaalde hoeveelheid CO2-uitstoot. Die kunnen we vermijden door de lichten te doven.

Op de Herentse wegen doen we dat gefaseerd vanaf juni alle dagen behalve vrijdag en zaterdag van 12 uur ’s nachts tot 5 uur ’s ochtends. Stapsgewijs wordt wijk na wijk gedoofd. Tegen half juni worden alle lichten gedoofd.

De lichten op de gewestwegen blijven branden.

Veilig op de baan
Voor de verkeersveiligheid wordt belijning aangebracht op de verbindingswegen (Wijgmaalsesteenweg, Lipselaan…) en reflectoren op de gevaarlijke punten.
Als u 's nachts met de fiets op pad bent is een goed werkende fietsverlichting van groot belang. Te voet draagt u het beste een fluo hesje.

Meer info over het doven van de openbare verlichting

dinsdag 23 mei 2017 8 u.