Nieuwe speel- en ontmoetingsruimte in Winksele: Helse Heuvels

De gemeenteraad keurde op dinsdag 9 juli het aanbestedingsdossier voor een speelterrein en ontmoetingsruimte in Winksele centrum goed. De naam van het terrein, Helse Heuvels, kwam als winnaar uit de bus bij een bevraging van de inwoners.

Het speelterrein vormt een groene long tussen de Termerestraat, school de Kraal en de nieuwbouw voor onze speelpleinwerking, gelegen naast de Warotzaal.
Een nieuwe voetgangersbrug over de Hogebeek verbindt de groene long met deze nieuwe lokalen.

Het wordt een uniek terrein met heel veel groen en ruimte voor natuurlijk spelen, geheel binnen de visie die de gemeente de laatste jaren heeft ontwikkeld. Geen grote speeltoestellen, wel een speelbosje, heuvels, bomen, een zandspeeltuin, wadi’s met natuurlijk water, een grasveld om een balletje te trappen… zodat de kinderen hun creativiteit volop de vrije loop kunnen laten.
Daarnaast willen we ook heel graag dat dit terrein de mensen uit de buurt samenbrengt. Daarom wordt er voldoende geïnvesteerd in zitplekken, plaats voor een buurtfeest – met voorzieningen voor elektriciteit- en waterafname - of een spontane picknick.

Tijdens de schoolvakanties zal de speelpleinwerking gebruik maken van het terrein. Op het terrein komt er een bergingspaviljoen, waarvan het dak ook toegankelijk zal zijn als uitkijkpunt over het terrein.

De werken starten begin 2020, zodat we tegen de volgende zomer volop kunnen genieten van de nieuwe site.

woensdag 10 juli 2019 15.13 u.