Blauwe pmd-zak

In maart 2021 voerde EcoWerf samen met Fost Plus in onze regio de nieuwe blauwe pmd-zak in. De bekende blauwe kleur van de pmd-zak blijft, alleen de inhoud wijzigt. De ‘P’ van pmd staat dan niet meer voor ‘Plastic flessen en flacons’ maar voor ‘Plastic verpakkingen’.

Wie nog losse roze zakken over heeft, mag die nog tot eind mei als pmd-zak volgens de nieuwe regels gebruiken.

Omdat alleen de inhoud van de pmd-zak wijzigt, kunt u ook uw voorraad ‘oude’ pmd-zakken gebruiken tot u een nieuwe rol pmd-zakken nodig hebt.

Roze zakken inruilen op het recyclagepark

Tot einde mei kunt u met een volledige rol roze zakken terecht op het recyclagepark. Het bedrag van 2,50 euro wordt op uw difTar-rekening gezet. Enkel volledige rollen worden teruggenomen, losse roze zakken worden niet teruggenomen. 

Met deze regeling zorgen EcoWerf en de gemeente ervoor dat u de roze zak nog enkele maanden verder kunt gebruiken. De boodschap blijft wel: koop niet meer roze zakken dan u nodig hebt.

Welke verpakkingen mogen in de nieuwe blauwe zak?
In de PMD-zak mochten tot nu toe enkel plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons. Daar komen nu ook alle huishoudelijke plastic verpakkingen bij. Denk maar aan yoghurtpotjes of botervlootjes. Maar ook plastic zakken en folies mag u bij het PMD sorteren. Allemaal samen in dezelfde zak.

Kleine harde plastics zoals plastic speelgoed, plastic gebruiksvoorwerpen, plastic huisraad… mag u aanbieden bij de grote harde plastics op het recyclagepark.