Nieuwe regeling voor pmd-sortering

Vanaf 1 maart 2021 voert EcoWerf samen met Fost Plus in onze regio de nieuwe blauwe pmd-zak in. De bekende blauwe kleur van de pmd-zak blijft, alleen de inhoud wijzigt.

De ‘P’ van pmd staat dan niet meer voor ‘Plastic flessen en flacons’ maar voor ‘Plastic verpakkingen’. Daarom haalt EcoWerf de gemengde plastic in de roze zak vanaf 1 maart 2021 niet meer op.

Nieuwe pmd-sorteerregels tijdelijk ook in roze zak

Vanaf 1 maart 2021 tot en met einde mei mag u uw voorraad roze zakken gebruiken voor de ophaling van pmd. Op voorwaarde dat u de roze zak gebruikt voor de nieuwe pmd-sorteerregels. Omdat alleen de inhoud van de pmd-zak wijzigt, kunt u ook uw voorraad ‘oude’ pmd-zakken gebruiken tot u een nieuwe rol pmd-zakken nodig hebt.

Roze zakken inruilen op het recyclagepark

Van 1 maart tot einde mei kunt u met een volledige rol roze zakken terecht op het recyclagepark. Het bedrag van 2,50 euro wordt op uw DifTar-rekening gezet. Enkel volledige rollen worden teruggenomen, losse roze zakken worden niet teruggenomen.

Met deze regeling zorgen EcoWerf en de gemeente ervoor dat u de roze zak nog enkele maanden verder kunt gebruiken. De boodschap blijft wel: koop niet meer roze zakken dan u nodig hebt.

Sorteerregels pmd en roze zak

Tot de nieuwe blauwe pmd-zak er is, volgt u gewoon de geldende sorteerregels voor pmd en de roze zak. Zachte plastics zoals plastic verpakkingen, yoghurtpotjes en champignonbakjes horen tot eind februari 2021 in de roze zak. In de pmd-zak sorteert u tot 1 maart 2021 enkel plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankverpakkingen. 

maandag 15 februari 2021 18.20 u.