Myrna Mackstraat open op 10 november 2017 om 14 uur

De nieuwe Myrna Mackstraat is afgewerkt. De signalisatie voor de werken wordt opgeruimd en de tijdelijke verkeersmaatregelen worden opgeheven. Vanaf 14 uur wordt de nieuwe straat opengesteld. Ook de bussen van De Lijn volgen dan het nieuwe traject en stoppen aan de nieuwe bushaltes.

Bij het openstellen van de Myrna Mackstraat wordt de hoofdrichting voor het verkeer de Rijwegbrug, Myrna Mackstraat, Kouterstraat en Spoorwegstraat in beide richtingen. De rechtstreekse doorgang naar de Maleizenstraat wordt afgesloten.

Ook voor de bussen wordt dit de hoofdroute. De huidige bushaltes van de Kouterstraat (aan de scouts) en aan de Rijweg (kruispunt met de Schotstraat) verhuizen naar de nieuwe Myrna Mackstraat in het Molenveld.

Vanaf 14 november wordt gestart met de heraanleg van de Kleine Molenweg en het kruispunt van de Kleine Molenweg met de Rijweg. Er is enkel nog hinder in de Kleine Molenweg en aan het kruispunt.

Naam nieuwe straat

De nieuwe straat draagt de naam van de Guatemalteekse antropologe en mensenrechtenactiviste die voor de rechten van de oorspronkelijke Maya-bevolking van Guatemala opkwam en in de nasleep van de verscheurende burgeroorlog werd vermoord. Door de straat naar haar te vernoemen, eert de gemeente haar vreedzame engagement en bevestigt ze Herents duurzame inzet voor de zusterband met de Maya-Q'eqchi'.

vrijdag 10 november 2017 11 u.