Mooimakers gezocht

In Herent zijn momenteel 58 inwoners actief als mooimaker. Zij zijn vrijwilligers die een jaar lang zwerfvuil ruimen in de buurt van hun woning.

Bent u ook geïnteresseerd om mooimaker te worden in uw gemeente?

Voor wie

Alle Herentenaren

Hoe gaan we te werk?

  • Vul de 'Afsprakennota mooimakers Herent' (onderstaand als bijlage) in en stuur die naar duurzaamherent@herent.be.
  • De milieudienst zorgt voor het nodige materiaal zoals grijper, handschoenen en zwerfvuilzakken.
  • U bent verzekerd tijdens deze activiteit.
  • Voor meer inlichtingen en/of ophaling van grijpers, handschoenen en zwerfvuilzakken maakt u een afspraak. U kunt een afspraak maken via de knop boven onze contactgegevens.

Meer info

'Mooimakers' is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. De OVAM is verantwoordelijk voor het afvalstoffen-, materialen- en bodemsaneringsbeleid in Vlaanderen. Fost Plus verenigt de bedrijven die verpakte producten op de Belgische markt brengen. De lokale overheden zijn verantwoordelijk voor de openbare netheid en zijn verenigd in de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten.

Sluiten

De Kouter op afspraak en met een mondmasker

U bent welkom in De Kouter, maar enkel op afspraak. Als u naar De Kouter komt moet u een mondmasker dragen en komt u het liefste alleen tenzij u begeleiding nodig hebt. Respecteer de andere voorzorgsmaatregelen.

Om uw en onze contacten te beperken vragen we uw bezoek aan De Kouter uit te stellen als dat kan en het thuisloket te gebruiken. Daar kunt u heel wat dienstverlening van thuis uit aanvragen. Voor de dagelijkse werking helpt de gemeente u graag telefonisch verder. Meer info over het coronavirus vindt u hier.