Mooimakers gezocht

In Herent zijn momenteel 58 inwoners actief als mooimaker. Zij zijn vrijwilligers die een jaar lang zwerfvuil ruimen in de buurt van hun woning.

Bent u ook geïnteresseerd om mooimaker te worden in uw gemeente?

Voor wie

Alle Herentenaren

Hoe gaan we te werk?

  • Vul de 'Afsprakennota mooimakers Herent' (onderstaand als bijlage) in en stuur die naar duurzaamherent@herent.be.
  • De milieudienst zorgt voor het nodige materiaal zoals grijper, handschoenen en zwerfvuilzakken.
  • U bent verzekerd tijdens deze activiteit.
  • Voor meer inlichtingen en/of ophaling van grijpers, handschoenen en zwerfvuilzakken maakt u een afspraak. U kunt een afspraak maken via de knop boven onze contactgegevens.

Meer info

'Mooimakers' is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. De OVAM is verantwoordelijk voor het afvalstoffen-, materialen- en bodemsaneringsbeleid in Vlaanderen. Fost Plus verenigt de bedrijven die verpakte producten op de Belgische markt brengen. De lokale overheden zijn verantwoordelijk voor de openbare netheid en zijn verenigd in de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten.

Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot en met 19 april. De mailberichten worden onregelmatig gelezen, maar wel behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.