Mondmaskers van gemeente voor inwoners nog niet geleverd

De stoffen mondmaskers zijn besteld. De leveringsdatum is nog niet bevestigd door de leverancier. Zodra de leveringsdatum gekend is, zullen we communiceren over hoe we ze zullen verdelen. Zodra ze aangekomen zijn in De Kouter plaatsen we een bericht met de exacte info op de website en FB.

Vorige week heeft het college beslist om per inwoner ouder dan 12 jaar een stoffen mondmasker ter beschikking te stellen. Daarop is de bestelling geplaatst. Zoals gezegd is de leveringsdatum nog niet bevestigd.

Hoe dan ook blijven de huidige hygiënemaatregelen gelden. Een stoffen mondmasker is géén medisch materiaal. De experten hameren er op dat ook bij het dragen van een stoffen mondmasker, die maatregelen moeten worden toegepast:

  • Regelmatig de handen wassen blijft regel nummer 1.
  • Minstens 1,5 meter afstand houden, ook wanneer u een mondneusmasker draagt.
  • Niezen en hoesten in de elleboog.
dinsdag 5 mei 2020 13.48 u.
Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken deels van thuis uit en deels met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot nader order. Voor bepaalde dienstverlening kunt u opnieuw online een afspraak maken. De mailberichten worden regelmatig gelezen en behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.