Mijn VerbouwLening

Sinds 1 september 2022 kan men een renteloze Mijn VerbouwLening tot 60.000 euro aanvragen voor het financieren van renovaties die de woningkwaliteit en met name de energieprestatie verbeteren.

De Mijn VerbouwLening kan voor alle categorieën van werken aangevraagd worden die onder de Mijn VerbouwPremie vallen én voor de installatie van zonnepanelen. Per categorie van werken is een maximum ontleenbedrag vastgelegd. De werken moeten door een erkend aannemer uitgevoerd worden, behalve voor de categorieën sanitair, elektriciteit en binnenrenovatie.

Eigenaars-bewoners kunnen de lening aanvragen wanneer ze voldoen aan de volgende inkomensgrenzen (voor aanvragen in 2022):

  • Alleenstaande: maximum inkomen van 46.170 euro
  • Alleenstaande met 1 persoon ten laste of een koppel zonder persoon ten laste: maximum inkomen van 65.960 euro, te verhogen met 3.700 euro per persoon ten laste.

Ook sociale en particuliere verhuurders komen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking, net zoals particulieren die een woning verwerven via erfenis of schenking, niet commerciële instellingen of co√∂peratieve vennootschappen (bijvoorbeeld een VZW) en verenigingen van mede-eigenaars (VME).

Neem alvast een kijkje op https://mijnverbouwlening.be om na te gaan of je aan alle voorwaarden voldoet.

Voor meer informatie staat het Woonloket graag ter beschikking via woonloket@herent.be, via 0471 85 03 77 of via de website van de gemeente.

maandag 19 september 2022 9.31 u.