Mantelzorg is geen modewoord

Mantelzorg kan zwaar zijn, maar is tegelijk een positieve en verrijkende ervaring. U hoeft er als mantelzorger niet alleen voor te staan. Er zijn diensten die u helpen en ondersteuning bieden zowel met praktische hulp als emotionele ondersteuning.

Plots moet u zorgen voor iemand in uw nabije omgeving. Misschien voor uw partner, uw kind, uw broer/zus, uw ouder(s)… Zorg doet zijn intrede en de rollen worden anders ingedeeld.

Mantelzorg is geen modewoord. De term bestaat reeds vele jaren, maar is helaas nog te onbekend. Zowel bij de vele mantelzorgers als bij professionelen. Mantelzorgers weten vaak zelf niet dat ze mantelzorger zijn. Daar wil de website www.mantelzorgers.be graag verandering in brengen. Deze website biedt een schat aan kennis en informatie aan over mantelzorg, zowel voor mantelzorgers als voor professionelen.

Onze gemeente wil ook graag zorg dragen voor haar mantelzorgers
Biedt u geregeld hulp aan zwaar zorgbehoevende ouderen van 65 plus die een beperkt inkomen hebben? Dan kunt u de gemeentelijke mantelzorgtoelage aanvragen. Voor meer informatie over deze premie kunt u terecht bij Marie-Hélène Verreck (maatschappelijk assistente thuiszorg) 016 85 30 20 of mariehelene.verrreck@sociaalhuisherent.be.

donderdag 17 januari 2019 15.10 u.