Gratis Mammotest voor vrouwen tussen 50 en 69 jaar

Tussen 5 en 28 oktober komt de mammobiel naar Herent. Behoort u tot de doelgroep dan ontvangt u een uitnodigingsbrief.

Dankzij de Mammotest kan borstkanker in een vroeg stadium worden opgespoord, nog voor u zelf symptomen kunt merken. Het radiologische borstonderzoek wordt uitgevoerd in een erkend mammografiecentrum. Dankzij het onderzoek kan men afwijkingen opsporen en eventueel bijkomende onderzoeken aanraden om een diagnose uit te sluiten of te bevestigen.

Hoe kunt u deelnemen aan het bevolkingsonderzoek naar borstkanker?

U kunt deelnemen met de uitnodigingsbrief die u thuis ontvangt of met een voorschrift van uw (huis)arts. U ontvangt de uitnodigingsbrief van het Centrum voor Kankeropsporing (CvKO) als u de voorbije 2 jaar geen screeningsmammografie hebt laten uitvoeren. Die uitnodiging geldt dan als voorschrift voor een nieuwe mammografie. De brief stelt u meteen ook een dag en uur voor een afspraak in de mammobiel voor. Als het voorgestelde tijdstip niet uitkomt, kunt u die afspraak uiteraard altijd wijzigen. Het onderzoek is volledig gratis als u bij een Belgisch ziekenfonds bent aangesloten. U betaalt dus ook geen remgeld. U beslist zelf of u deelneemt of niet. Informeer u vooraf goed, dan weet u wat het onderzoek inhoudt en wat de bedoeling ervan is.

De mammobiel komt op volgende data naar:

  • Herent: De Kouter, Spoorwegstraat 6 van 5 tot 18 oktober;
  • Winksele: sporthal Warot, Warotstraat van 19 tot 22 oktober;
  • Veltem: sporthal Ivo Van Damme, Overstraat van 25 tot 28 oktober.

Hebt u vragen?

Surf naar www.bevolkingsonderzoek.be of bel het Centrum voor Kankeropsporing op het gratis nummer 0800 60 160 (elke werkdag van 9 tot 12 en van 13 tot 16 uur). Na het intikken van uw postcode helpt het CvKO u graag verder.

Meer info vindt u op think-pink.be

maandag 13 september 2021 10 u.