Lokale Helden 2024

Lokale Helden, dat zijn muzikanten die hun kunnen op hun (eerste) publiek loslaten. Dat zijn gedreven organisatoren die een nieuwe dynamiek creëren in de gemeente en iedereen die dat talent en die initiatiefnemers een hart onder de riem steekt.

In Herent kiezen we voor de formule Lokale Helden Boetiek. Artiesten spelen op unieke locaties. In de vitrine van een winkel, op den toog van de frituur, in het café, de kerk, de bank?

Onze affiche voor 27 april is klaar! Ontdek snel waar jij je Lokale Held kan spotten...

Winksele | Swinksel trip

16:00 u.: Pieter Stillekens | De Smederij

18:00 u.: DJ Panta Lunto | Cheff

19:00 u.: Portie gemengd | De Smederij

20:00 u.: True Rose | Cheff

21:00 u.: Ceasar Swing | De Smederij

Herent | Atmosphere tour

14:00 u.: Volkszanger Eddy | Boetiek Uniek

15:00 u.: Jade | Optiek De Groeve

16:00 u.: True Rose | Perron 5

16:00 u.: Atmosfeer | Broekveld

17:00 u.: Monis | Boetiek Uniek

18:00 u.: Jammin’ Dew | Broekveld

20:00 u.: Mispelfons | Broekveld

19:00 u.: Puttu | Boetiek Uniek

20:00 u.: Duck! said the donkey |Perron 5

Herent | Knaldrang tour

17:00 u.: These Foempz | Hangar 3020

19:00 u.: Jimmy’s Birthday band | Hangar 3020

20:00 u.: Monotype | Café De Wildeman

21:00 u.: Beaten by Hippies | Hangar 3020

22:00 u.: Archie & The Purple Dogs - Café De Wildeman

/// DE ARTIESTEN ///

Pieter Stillekens 

Begonnen als songwriter-gitarist van de Schaffense schuurband Three Down. Begin jaren '90 in het Leuvense studentenleven de pij van Mr. Monk aangetrokken en met The Mean Machine de Soul gepredikt: 'Merci, merci, merci!'. Bovengronds gekomen eind 2019 en meteen opgepikt voor de Open Mic sessie van Het Depot in Leuven (Jan 2020). Sinds 2021 verschillende singles uitgebracht.

DJ Panta Lunto

In 2009 is hij beginnen draaien in café Alegria en in 2010 werd hij resident in de Louvain Louvain, de Rector en 't Archief op de Oude Markt. Hij is ook vaak te vinden op fuiven en TD's in en rond Leuven, en tegenwoordig ook op trouwfeesten. Panta Lunto brengt een afwisseling van commerciële EDM, Dance en RnB, in een vlotte en dansbare mix

Portie gemengd

Portie Gemengd! Een fijne mix van Engelse én Vlaamse klassiekers met als criterium: alles wat je wil horen op een leuk feestje, mee kunnen zingen dus!

True Rose

Gestart op de Open-mic avonden van het Depot slaagde zij erin de volgende jaren in de semi-finales van oa. Rockvonk, Hum’s Rock Rally en het Interfacultaire Rock Rally. Dit duo werkt momenteel aan hun eerste full album met een knipoog naar Bon Iver, Tom Odell en met de glimlach van Joni Mitchell.

Ceasar Swing

U krijgt warme Jazz Manouche en swing, in de geest van Django Reinhardt. Volop gezelligheid voor een breed publiek. Voor iedereen, groot en klein, heel toegankelijk. Luid of fluisterstil, in een intiem salon of een grotere zaal, altijd sfeer.

Volkszanger Eddy

Volkszanger en accordeonist Eddy brengt meezingers uit de jaren 60, 70 en 80. Ambiance verzekerd!!

Jade

Deze jonge dame zet haar eerste stappen in de muziekwereld. Na de slaapkamer, de vriendinnen en enkele act-de-precences in de vriendenkring is het tijd voor het echte werk. Voor het eerst op een podium voor echte mensen brengt ze een setje van 30 minuten.

Atmosfeer

Dit singer-songwriter viertal kiest voor sfeervolle songs. Anne aan de zang en de piano en gitaar wordt versterkt door een tweede stem en viool van Emma. Matthijs zorgt voor de saxofoon en Pieter laat het geheel heerlijk swingen. Voor de liefhebbers van dreampop is dit een must.

Monis

Monis zweeft als soloartiest tussen electropop, spoken word en Singer-songwriter in. Veel eigen werk met een kwetsbaarheid die tegelijk ontwapenend en erg krachtig is. Een absolute aanrader voor de fans van dreampop, Billie Eilish, Nederhop, Angèle en misschien herkennen enkele lustige lezers haar wel van de bib.

Jammin'Dew

Jammin' Dew is een rocktrio met bas, piano en saxofoon. Ze spelen een combinatie van eigen songs met covers van de Beatles en Pink Floyd.

Mispelfons

Een Belgische band die kleinkunst en rock vermengt tot een pittige cocktail. Ze spelen voornamelijk eigen werk aangevuld met covers. Deze vijfkoppige band met Jelte en Luc aan de zang brengen zowel Engelse als Nederlandstalige songs op het podium.

Duck! said the donkey

Duck! Said the Donkey neemt zijn luisteraar mee op een nostalgische rit naar het verleden. Klassiekers uit de jaren '60 en '70 worden in een verrassend akoestisch jasje gestoken. Rosetta, Black Betty, You’re the One That I Want en vele anderen staan op het programma, steeds met een eigen twist, volledig akoestisch en vierstemmig. Duck! Said the Donkey maakt er keer op keer een energiek en aanstekelijk feest van voor jong en oud, kom zeker eens langs en laat je overtuigen!

These Foempz

De band, genoemd naar de legendarische Cebo sneakers (foempies) voor de kleine man. De kleine man, die regelmatig in hun teksten opduikt. Beeld u in... Sonic Youth die Joy Division speelt. Pixies die the Sound covert. The Kids die Beck interpreteren. Start dreaming , start listening

Jimmy's Birthday Band

Jimmy's Birthday Band is een instrumentaal powertrio (gitaar, drum, bas) dat heavy bluesrock brengt. De band werd opgericht tijdens de lockdown door gitarist Hans Valvekens en bassist Michel Berckmans. De naam verwijst naar de legendarische verjaardagsfeestjes van gemeenschappelijke vriend Jimmy, waarop zowel Hans als Michel verschillende keren met vorige groepen optraden.

Monotype

MONOTYPE speelt een frisse mix van Indiepop, Jazz, Funk met sporen van Reggae en Blues. Eigen composities met een sluimerende eighties vibe worden afgewisseld met standards en eigenzinnige covers.

Beaten by hippies 

Strakke stoner rock in de stijl van Monster Magnet met een scheutje psychedelische invloeden er doorheen. Voor zo’n feestje zijn we altijd te vinden. Gedurende zijn set weet Beaten By Hippies te boeien. De sound zit goed en de songs zitten slim in elkaar. Eén ding is zeker: de vette rock ‘n roll van Beaten By Hippies blaast met gemak iedere hippie van zijn geitenwollen sokken! Who’s beating who now.

Archie & The Purple Dogs

Deze vierkoppige band is voornamelijk beïnvloed door rock, funk, blues, progrock, avant-garde jazz en alles ertussen en erbuiten. Archie and the Purple Dogs bring Low Rock music with blues and jazz influences, with a repertoire full of their own work and some interpretations of covers that don't come on the radio every day.

/// DE LOCATIES ///

Perron 5

De nieuwste telg in het rijtje. Bij Perron 5 kan je terecht voor lekker eten en een gezellig drankje.

Boetiek Uniek

Een Herentse parel! Een belevingswinkel met accessoires, geschenkjes, gadgets, kunstwerken, juwelen... en zoveel meer!

Optiek De Groeve

Optiek De Groeve in Herent staat al jaren garant voor uitstekende kwaliteit, een veelzijdig aanbod en persoonlijk kleur- en stijladvies.

Broekveld

Lunchroom en speeltuin Broekveld wordt voor 1 avond omgetoverd tot een concerthal! Eerst gaan spelen met je kleinste spruit, een hapje in hun brasserie en afsluiten met enkele mooie concerten.

Hangar 3020

Hangar 3020 is back! Ook deze locatie doet dienst als lokale Hotspot. Kom jij hem al ontdekken?

Café De Wildeman

Op 27 april kan je voor meer dan alleen een hapje en een drankje terecht in café De Wildeman. De fantastische gastvrouw Ana kijkt al uit naar je bezoek.

De Smederij

De Smederij is een coöperatieve vennootschap die het atelier en huis van de oude smid in Winksele een nieuwe invulling heeft gegeven. En heb je hun fantastische tuin al gezien? Bij goed weer stellen ze hem graag voor je open!

Cheff

Van grootvader op kleinzoon. Winksele heeft er een nieuwe hotspot bij! En laat nu het toeval gelden dat zij ook een Lokale Helden Hotspot zijn. Bij Cheff kan je genieten van muziek, terwijl je geniet van een frietje. Dubbel genieten met andere woorden!