Lokale acties tegen de armoede

17 oktober is de internationale dag van het verzet tegen armoede. Herent organiseert elk jaar lokale acties om samen de strijd tegen armoede aan te gaan.

Hang een geknoopt lint aan het Huis van de gemeente

Van vrijdag 6 oktober tot zondag 22 oktober kunt u aan De Kouter een geknoopt lintje hangen met uw naam op. Een wit geknoopt laken is het symbool van de dag tegen de armoede. U knoopt letterlijk de strijd aan tegen armoede.

Kom een lintje hangen en toon u als inwoner, vereniging, vriendengroep, organisatie… solidair met iedereen die armoede voorgoed uit Herent, België en de wereld wil.

U kunt uw eigen lintje meebrengen. Aan het onthaal van De Kouter zijn er ook lintjes te verkrijgen.

Meer info op www.17oktober.be

Een solidariteitsontbijt voor cliënten van het Sociaal Huis

Op zaterdag 7 oktober organiseert het Sociaal Huis in samenwerking met Welzijnszorg, KWB, Femma, Wereldwinkel, Stapke in de Wereld en Groepswerking Marant een solidariteitsontbijt voor cliënten van het Sociaal Huis en deelnemers van Stapke in de Wereld. Een eerlijk en warm gesprek bij een lekker ontbijt.

Vragen? huismarant@sociaalhuisherent.be, 016 85 30 20.

‘Brood en Rozen voor iedereen’ in GC De Wildeman

Op vrijdag 13 oktober brengt vertel- en zangtheater ‘Brood én rozen’ op een toegankelijke, humoristische en meeslepende manier een klare boodschap: armoede is geen keuze. Armoede is een onrecht.

Zes artiesten vertellen verhalen en zingen liederen uit het leven in armoede. Ze tonen de mechanismen die aan de basis liggen van de toenemende armoede en ongelijkheid. Alles met de klassieke lach en traan. In een tweede deel, van een klein uur, brengen ze geëngageerde liedjes en verhalen uit hun vast repertoire.

Deze avond wordt verzorgd door Marant, Welzijnszorg, BewegingHerent.net en GC De Wildeman. Meer info op www.welzijnszorg.be – www.gcdewildeman.be

‘Soep op de stoep’

Op zondag 15 oktober serveren Welzijnszorg en Marant lekkere soep op het dorpsfeest ‘Samen op straat’ (parking Warotzaal).

De opbrengst van de soepactie gaat naar een van de vele armoedeprojecten in Vlaanderen en Brussel.

Meer info op www.soepopdestoep.be

Info

Wanneer

Waar

De Kouter - Huis van de Gemeente