Levend fietsparcours

Samen met de Herentse scholen organiseert de gemeente Herent met steun van politie HerKo en Provélo een levend fietsparcours tijdens de maanden mei en juni.

Leerlingen en leerkrachten kunnen zo een aantal lessen volgen over hoe ze met de fiets veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. We testen hun kennis en vaardigheden tijdens een rondrit op het levend fietsparcours in echte verkeerssituaties.

Dit initiatief kadert in het milieu- en mobiliteitsbeleid van de gemeente om zoveel mogelijk mensen fietsvaardig en milieubewust te maken.

Voor wie

Voor al de leerlingen van het 5de leerjaar van de Herentse scholen.

Hoe gaan we te werk?

De dienst vrije tijd maakt een planning op in samenspraak met al de betrokken partijen.

Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken deels van thuis uit en deels met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot nader order. Voor bepaalde dienstverlening kunt u opnieuw online een afspraak maken. De mailberichten worden regelmatig gelezen en behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.