Lenteschoonmaak 2021

De totale hoeveelheid zwerfvuil dat tijdens de Lenteschoonmaak van 13 tot 28 maart werd ingezameld bedraagt 860 kg. Proficiat aan alle deelnemers!

Ook dit jaar lanceerde de gemeente een oproep aan vrijwilligers, verenigingen, scholen, mooimakers… om gedurende twee weken, van vrijdag 13 tot zondag 28 maart, de handen uit de mouwen te steken om de buurt, een wandelweg, een speelplein, de schoolomgeving… zwerfvuilvrij te maken (rekening houdend met de geldende coronamaatregelen).

294 vrijwilligers (waaronder 2 scholen) gaven enthousiast gevolg aan deze oproep! Tijdens de actie werden op verschillende plaatsen in de gemeente bladkorven geplaatst waarin de witte en blauwe zwerfvuilzakken gedeponeerd konden worden. Nieuw dit jaar waren de blauwe zakken, die sinds 1 maart alle plastics mogen bevatten. Zo kan er nu ook gesorteerd zwerfvuil ingezameld worden.

De totale hoeveelheid zwerfvuil dat tijdens de actie werd ingezameld bedraagt 860 kg. Proficiat aan alle deelnemers van de lenteschoonmaak!

U kunt ook een engagement opnemen om onze gemeente het hele jaar door mee schoon te houden, met steun van de gemeente. U kunt zich dan als ‘mooimaker’ aanmelden en tot een team met intussen reeds 113 geregistreerde deelnemers toetreden. Als zo een engagement u aanspreekt en u meer informatie wenst, kunt u een kijkje nemen op www.herent.be/mooimakers of een mail sturen naar duurzaamherent@herent.be.
woensdag 21 april 2021 10 u.