Laadpalen - locaties van openbare laadpalen

Je hebt een elektrische wagen en kan hem niet op eigen terrein opladen? Laad hem op aan een laadpaal op het openbare domein. 

Hoe gaan we te werk?

  • Je kunt je elektrische auto opladen aan een (semi-)publiek laadpunt
  • Aan die laadpalen zijn twee parkeervakken voorbehouden. Alleen elektrische (of hybride) auto's mogen parkeren op die parkeerplaatsen. De laadkabel moet aangesloten zijn. Na het laden graag de wagen verplaatsen.
  • De palen zijn openbaar, maar niet gratis. Je betaalt de stroom met een laadpas of met je betaalkaart. Die pas kun je gebruiken aan alle laadpalen van alle leveranciers.
  • Je vindt de locaties op http://stratenplan.herent.be/ klik wel de kaartlaag "Laadpunten voor elektrische voertuigen" aan.

Bijkomende laadpalen werden aangevraagd voor 's Herenwegveld 166, 't Nonneke 1, Dalenstraat 4, Hoveblok 1, Mechelsesteenweg 630, Overstraat 36, Onze-Lieve-Vrouwplein 76, Schoolstraat 19, Stationsstraat 57, Tildonksesteenweg (Den Elst), Umafolaan 9, Van Bladelstraat 39, Warotstraat 11A, Wildemansweg 4, Wilselsesteenweg 77

Openbare laadpalen werden tot voor kort door Fluvius en Allego geplaatst, deze samenwerking is echter verlopen. Vlaanderen heeft een nieuwe concessiehouder aangeduid. Meer info op www.herent.be/Laadpalen-uitbreiding-aanbod

Indien de laadpaal defect zou zijn, bel dan naar het telefoonnummer dat er op vermeld staat, dat hangt af van de operator. Je vermeldt dan ook de bijbehorende serienummer die op de paal staat.