Kunst en muziek

Kunst | En toen was er licht

Beeldende kunstenaars Bart Dewolf, Jason van der Woude en Peter Snijder ontwikkelen een kunstwerk dat past binnen het verbindende licht en de kerstperiode. Deze werken vormen de eyecatchers in de uitgestippelde routes van elke deelgemeente. Bamboekunstenaar George Cuvillier creëert een stilteplek in het Wildemanspark. GC De Wildeman licht het kunstwerk met vissen van kunstenaar Smates uit tot een levend aquarium.

Muziek | En toen was er licht

Ook muziek krijgt een mooie plek in ons aanbod. Op vrijdagmiddag rijdt een mobiele beiaard Bellslab langs de rust- en verzorgingstehuizen om de bewoners en het verplegende personeel een klok onder de riem te steken. Het jaarlijkse kerstconcert wordt in livestreaming aangeboden. Clubmediéval speelt 17de eeuwse kerstliederen uit de lage landen vanuit de kerk van Herent.

Lokale helden als Liebrecht Vanbeckevoort - piano, Roeland Hendrikx - klarinet, Jowan Merckx - volksmuziekheld, Tom Helsen - singer-songwriter, Roncha – Urban Word en Roselien Verboven brengen een warme boodschap met muziek die uitdraagt naar de inwoners.