Kruispunt Meerbeeksesteenweg/Kroonstraat Fase 2 uitgesteld

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft de tweede fase van de werken, die voor 2022 was aangekondigd, in overleg met de gemeente en Aquafin verplaatst naar 2024.

Fase 1

Kruispunt Roetaardstraat

De eerste fase is beëindigd. De verkeerssituatie is er nu veiliger met een middeneiland en een veilige oversteekplaats voor voetgangers aan het drukke kruispunt van de Roetaardstraat. De inrichting van de bushalte ‘Radioweg’ is verbeterd aan beide kanten van de steenweg, zodat de busreizigers er veiliger en comfortabeler de bus kunnen nemen.

Fase 2

Aanpak kruispunt Meerbeeksesteenweg/Kroonstraat mee opgenomen in groter project met Aquafin

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft de tweede fase van de werken, die voor 2022 was aangekondigd, in overleg met de gemeente en Aquafin verplaatst naar 2024. Aquafin werkt dan samen met AWV om het 2,8 km lange deel van de Brusselsesteenweg tussen de grens van Kortenberg en het kruispunt met de Termerestraat en Termereboslaan te vernieuwen. In dat project worden de riolering, de onder- en bovenbouw van de rijweg en de fietspaden volledig heraangelegd. Het kruispunt van de Meerbeeksesteenweg en de Kroonstraat valt binnen dat grotere project. Daarom worden de nieuwe verkeerslichten met oversteekplaatsen voor fiets- en voetgangers aan dit kruispunt in het nieuwe project opgenomen. Zodra meerde informatie over dit project beschikbaar is, zal AWV dat via www.wegenenverkeer.be/herent op een nieuwe webpagina plaatsen. Omwonenden binnen de projectzone zullen dan ook tijdig een bewonersbrief ontvangen.

woensdag 12 januari 2022 10 u.