Kruispunt Meerbeeksesteenweg/Kroonstraat Fase 2

Maandag 6 september is een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met werken gestart op de Brusselsesteenweg in Veltem-Beisem. De werken vinden plaats in twee fases.

Fase 2

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) rust het kruispunt van de Brusselsesteenweg (N2) met de Meerbeeksesteenweg en de Kroonstraat uit met verkeerslichten en veilige oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. In deze fase zullen de Bergstraat en de Ganzemansberg worden afgesloten van de Brusselsesteenweg. Door het grote kruispunt te regelen met verkeerslichten en door die twee kleinere straten los te koppelen van de steenweg wordt de verkeerssituatie heel wat overzichtelijker en veiliger.

De bewoners van de Bergstraat zullen nadien met de wagen de steenweg kunnen bereiken via de Bertemsebaan. De bewoners van de Ganzemansberg zullen via de Kroonstraat of de Graafschaplaan kunnen rijden.

De tweede fase van de werken zal volgens de huidige planning in het voorjaar van 2022 worden uitgevoerd. Zodra er een startdatum geprikt is, meldt AWV dat op www.wegenenverkeer.be/herent

Bij slecht weer of door onvoorziene (technische) omstandigheden op de werf kan de planning nog wijzigen.

Vragen kunt u stellen aan meldpuntwegen.be

woensdag 20 oktober 2021 10 u.