Kringwinkels opnieuw aan de slag

De kringwinkels openden opnieuw hun deuren en u kunt u weer met herbruikbare goederen en textiel terecht op de EcoWerf-recyclageparken.

Maandag 11 mei heropenen alle erkende kringloopcentra in Vlaanderen. Ook De Kringwinkel Vites (vroeger SPIT) en De Kringwinkel Hageland openen opnieuw de deuren van hun winkels en brengpunten. Bezoeken aan de winkel en de brengpunten verlopen onder strikte voorwaarden die gelijkaardig zijn aan de voorwaarden opgelegd door de Federale overheid bij winkels. De ophaling aan huis van herbruikbare goederen door de Kringwinkels gaat tijdelijk nog niet door.

Met herbruikbare goederen en textiel naar het recyclagepark

Vanaf dinsdag 12 mei aanvaarden de EcoWerf-recyclageparken opnieuw herbruikbare goederen en textiel. Zo kunnen de Kringwinkels opnieuw herbruikbare goederen en textiel vanop de recyclageparken ophalen, sorteren en te koop aanbieden in de Kringwinkels. Zorg ervoor dat de herbruikbare goederen en textiel die u aanbiedt op het recyclagepark wel degelijk herbruikbaar én verkoopbaar zijn. Indien goederen niet herbruikbaar én verkoopbaar zijn, sorteer ze dan bij de juiste afvalsoort (bv. bij harde plastics, sloophout, huisvuil, grofvuil...): bv. vuile en gescheurde kledij, zetels die vuil of gescheurd zijn, houten meubels met ontbrekende onderdelen, deuken of vochtplekken...

Meer info www.ecowerf.be

dinsdag 12 mei 2020 10.53 u.
Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken deels van thuis uit en deels met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot nader order. Voor bepaalde dienstverlening kunt u opnieuw online een afspraak maken. De mailberichten worden regelmatig gelezen en behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.