Korte keten, voedingswaren van eigen bodem

Meer en meer mensen weten niet meer waar het dagelijks voedsel vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt. Nochtans zijn er in onze gemeente nog verschillende landbouwbedrijven actief.

De bedrijfsleiders zijn stuk voor stuk zelfstandige ondernemers die met kennis van zaken kwaliteitsvolle, gezonde en betaalbare producten voortbrengen. En deze producten zijn zeer divers, gaande van melk, vlees over groenten en fruit tot aardappelen en granen.

De korte keten heeft als doel de consument dichter bij de producent te brengen en de nadruk te leggen op de waarde van voedsel dichtbij huis.

Hoe gaan we te werk?

De gemeente Herent wil de aankoop van producten rechtstreeks bij de landbouwer stimuleren en zo de voedselketen korter maken. .

Naast onze lekkere infoavonden voor de jeugdverenigingen en socio-culturele verenigingen en onze jaarlijkse wereldmarkt willen we u laten kennis maken met de lokale verkooppunten in de gemeente. Als consument krijgt u in ruil super verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer met weinig voedselkilometers en verpakkingsafval. Bovendien ondersteunt u op die manier de lokale economie. Onze telers hanteren de normen voor veilig en kwaliteitsvol voedsel met respect voor de omgeving.

Loop eens langs bij de landbouwers in uw buurt, die elk met respect voor ons milieu, een breed gamma heerlijk verse producten voor u hebben klaarstaan. In de nieuwe brochure Korte keten Herent maakt u kennis met de Herentse landbouwbedrijven!