Infomoment eerstegraadsschool Veltem-Beisem op 18 maart

Het is even windstil geweest rond de komst van een eerstegraadsschool in de dorpskern van Veltem-Beisem. Intussen is de bouwtoelating er en kunnen we u een overzicht geven van de planning van de werkzaamheden.

In januari 2021 worden de huizen naast de Pastoor de Clerckschool en de zaal van de basisschool afgebroken. Onmiddellijk daarop begint de bouw van de assistentiewoningen voor de zusters, die in april 2022 daarheen verhuizen.Vóór de zomer wordt achter het schooldomein een trage weg voor fietsers en voetgangers aangelegd, zodat de school maximaal toegankelijk wordt voor fietsers en voetgangers. Tijdens de bouwwerken dient deze weg ook als ontsluiting voor de basisschool. In dezelfde periode worden ook enkele klascontainers geplaatst.Tijdens het schooljaar 2021-2022 is de eerste fase van de verbouwing van de school en komt er ook een nieuwbouwgedeelte op het schooldomein. Het is de bedoeling dat de nieuwe eerstegraadsschool in september 2022 met een eerste jaar kan beginnen.Het schooljaar 2022-2023 is het jaar van de tweede bouwfase, met de verbouwing van het klooster en de buitenaanleg, met o.a. een basketbalterreintje dat gedeeld zal worden door school en buurt.

In september 2023 gaat de nieuwe school haar tweede jaar in en komt op kruissnelheid.

Wilt u graag meer weten over de eerstegraadsschool?

Op 18 maart 2021 om 19.30 uur organiseert KSLeuven een digitaal infomoment. De link naar de online meeting ontvangt u vóór 18 maart 2021 via mail.

Schrijf u hier in

Voor vragen kunt u ook terecht bij danny.pijls@ksleuven.be (coördinerend directeur) en inge.delafortrie@ksleuven.be (projectcoördinator).

maandag 15 februari 2021 15.09 u.