Infoavond opstart energiecoöperatie

Met een duurzame energievoorziening in onze regio voor ogen is een aantal burgers bezig met de oprichting van een energiecoöperatie. Op de infoavond op woensdag 31 januari wordt het plan nader toegelicht.

De coöperatie mikt op het klimaatneutraal maken van Herent en de omliggende regio Oost-Brabant, in eerste instantie door zonnestroominstallaties te bouwen op grote daken.

Windenergie, biomassa en energiebesparing staan ook op de agenda, doch in een latere fase. De duurzame energieinstallaties worden gefinancierd door de coöperanten (= u en ik), die op deze manier bijdragen aan het aandeel duurzame stroom in de regio. Zij hebben dan ook deel in de financiële opbrengst.

Het initiatief is volledig in handen van de burger en onafhankelijk zowel van commerciële bedrijven als van de overheid. Verschillende bestaande energiecoöperaties bewijzen nu al dat de formule werkt. We kunnen dus ook voortbouwen op hun ervaringen.

Op de infoavond wordt het plan nader toegelicht en kunnen we luisteren naar de ervaring van een gelijkaardige coöperatie.

Dergelijk project vraagt veel helpende handen: administratie, coöperantenwerving, financiële opvolging, netwerking… Bent u bereid om uw schouders mee onder dit project te zetten, bent u gewoon benieuwd of bent u kandidaat-coöperant, dan bent u meer dan welkom in De Wildeman, Schoolstraat 15, 3020 Herent.

Meer info: ecoob.herent@gmail.com of www.ecoob.be

Info

Wanneer

Waar

De Nok GC De Wildeman