Info-avond over de Doelstellingen voor Duurzame Ontwikkeling

In 2015 engageerde ons land zich samen met meer dan 190 andere landen om 17 Doelstellingen voor Duurzame Ontwikkeling te realiseren tegen 2030. In een klein uurtje probeert Bernard Dumoulin van de dienst lokaal mondiaal van de gemeente Herent u te gidsen door die doelstellingen voor Duurzame Ontwikkeling.

Het plan is ambitieus. Gezonde oceanen, voldoende gevarieerd voedsel voor iedereen, gelijkheid tussen mannen en vrouwen, geen armoede meer en minder ongelijkheid zijn slechts enkele van de uitdagingen die ze aangaan. Ook in onze eigen achtertuin liggen uitdagingen. Zo moet onze manier van produceren en consumeren een pak duurzamer en krijgen onze politici de opdracht om de doelstellingen op te nemen in alle aspecten van hun beleid, zowel in de gemeenten als nationaal en internationaal. De wereld wordt in 2030 een betere plek. Voor iedereen. Als de 17 doelstellingen helemaal worden gerealiseerd, tenminste.

In een klein uurtje probeert Bernard Dumoulin van de dienst lokaal mondiaal van de gemeente Herent u te gidsen door die doelstellingen voor Duurzame Ontwikkeling. Hij fileert ze op hun sterke én zwakke kanten. Wat zijn ze? Vanwaar komen ze? Wat is de bedoeling en het belang ervan? En wat hebben ze met mij en mijn organisatie te maken.

De toegang is gratis. Contact: dod@kontrarie.be

Info

Wanneer

Waar

Multicultureel Centrum De Maeseneer