Huisdiersticker

Jaarlijks laten honderden huisdieren het leven in een woningbrand. De huisdiersticker biedt geen garantie dat de brandweer uw huisdier(en) kan redden, maar in een aantal gevallen kan de sticker nuttige informatie zijn voor de hulpverleners.

Voor de hulpdiensten is het niet alleen belangrijk om te weten hoeveel personen er in een woning aanwezig zijn, soms is het voor hen nuttig om te weten of en hoeveel huisdieren er wonen. Elk jaar worden immers tientallen huisdieren het slachtoffer van een woningbrand, een CO-vergiftiging of wateroverlast. Vaak omdat de hulpdiensten onvoldoende zicht hebben op het aantal huisdieren aanwezig in de woning.

Kleef de huisdiersticker goed zichtbaar op uw ruit en laat zo in een oogopslag weten hoeveel én welke dieren aanwezig zijn in de woning.

 

Voor wie

Inwoners van Herent

Kostprijs

De huisdiersticker is gratis verkrijgbaar aan het onthaal van De Kouter tijdens de openingsuren.

Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot en met 19 april. De mailberichten worden onregelmatig gelezen, maar wel behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.