Huisdiersticker

Jaarlijks laten honderden huisdieren het leven in een woningbrand. De huisdiersticker biedt geen garantie dat de brandweer uw huisdier(en) kan redden, maar in een aantal gevallen kan de sticker nuttige informatie zijn voor de hulpverleners.

Voor de hulpdiensten is het niet alleen belangrijk om te weten hoeveel personen er in een woning aanwezig zijn, soms is het voor hen nuttig om te weten of en hoeveel huisdieren er wonen. Elk jaar worden immers tientallen huisdieren het slachtoffer van een woningbrand, een CO-vergiftiging of wateroverlast. Vaak omdat de hulpdiensten onvoldoende zicht hebben op het aantal huisdieren aanwezig in de woning.

Kleef de huisdiersticker goed zichtbaar op uw ruit en laat zo in een oogopslag weten hoeveel én welke dieren aanwezig zijn in de woning.

 

Voor wie

Inwoners van Herent

Kostprijs

De huisdiersticker is gratis verkrijgbaar aan het onthaal van De Kouter tijdens de openingsuren.

Sluiten

De Kouter op afspraak en met een mondmasker

U bent welkom in De Kouter, maar enkel op afspraak. U kunt ook telefonisch een afspraak maken (016 85 30 20). Als u naar De Kouter komt moet u een mondmasker dragen en komt u het liefste alleen tenzij u begeleiding nodig hebt. Respecteer de andere voorzorgsmaatregelen.

Burgerzaken is enkel beschikbaar voor dringende zaken en enkel na telefonisch contact (016 85 30 20). Voor al uw andere vragen, verwijzen we u door naar ons thuisloket. Of u kunt de dienst burgerzaken bereiken per e-mail op burgerzaken@herent.be

Beperk uw en onze contacten, stel uw bezoek aan De Kouter uit als dat kan en gebruik het thuisloket. Daar kunt u heel wat dienstverlening van thuis uit aanvragen. Voor de dagelijkse werking helpt de gemeente u graag telefonisch verder. Meer info over het coronavirus vindt u hier.